Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se smällarna som fick Edsbyn att anmäla Brobergs lagkapten: "Det är ett par saker som inte hör hemma på en bandyplan"

Edsbyn anmälde Magnus Fryklund för två incidenter under fredagens derby.
Men bandyförbundets disciplinnämnd valde att fria Brobergs lagkapten.
– Vi gjorde en anmälan för att han gör ett par saker som inte hör hemma på en bandyplan, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

Det blev ett stundtals stökigt derby mellan Edsbyn och Broberg när lagen möttes i fredags. Edsbyn vann med 4–2, men efterspelet kom att handla om en del fulsmällar, bland annat en där Jonas Edling fick lämna isen efter en pååkning av Jonas Nygren.

Men det var två andra incidenter som Edsbyn valde att anmäla till bandyns disciplinnämnd

– Vi gjorde en anmälan på Magnus Fryklund därför att han gör ett par saker som inte hör hemma på en bandyplan och som inte uppmärksammades under matchens gång. Vi tycker inte det är okej, sen vad man väljer att kalla det... , säger Thomas Liw.

Den första grejen som Edsbyn tog upp i sin anmälan mot Brobergs lagkapten skedde efter drygt 13 minuter då Magnus Fryklund körde på Daniel Liw utanför spelet – den andra gällde en närkamp där man från Edsbyns sida menar att Fryklund sparkar Tommi Määttä i ryggen för att sekunden senare kliva på den finske spelarens arm.

– Tommi fick gå in och sy sex stygn på armen och spelar nog inte mot Sirius på onsdag, det handlar om han kan greppa klubban eller inte, och Jonas Edling spelar nog inte heller, säger Thomas Liw.

Är du förvånad att ni inte får något gehör för er anmälan?

– Vi har anmält för att det inte hör hemma på en bandyplan, men sen har vi fått reda på att det inte blir något av det. Vi har lyft det och sen har de som bestämmer tagit sitt beslut. Vi lägger inte något mer krut på det...

Bandypuls söker Magnus Fryklund för en kommentar.