Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensationen Tellus fortsätter ta poäng: "Sirius var inte alltför glada"

Fyra poäng på nio matcher.
Det kunde Tellus-spelarna själva knappt tro inför elitseriestarten.
Nu är det fakta.
– Vi har förtjänat de poäng vi har tagit, säger Martin Krigh, som krossade Sirius-hjärtan med sitt 3–3-mål i 92:a minuten på fredagskvällen.

TV: Tellus kryssade mot Sirius efter mål i slutsekunderna – se höjdpunkterna här

Det var nog många som trodde att lilla Tellus knappt skulle ta en enda poäng som sensationell nykomlingen i elitserien efter Kungälvs degradering.

Nu har laget, som dessutom är skadedrabbat, redan tagit fyra på nio matcher.

Mot Sirius på Studenternas på fredagskvällen tystade Martin Krigh drygt 800 åskådare när han satte 3–3 bakom Henrik Kjellsson i hemmamålet i 92:a minuten.

– Ett riktigt brunkarmål. Jag gör lite motläggsfinter på motståndarna och får till en träff på halvvolley så att bollen går in till höger om målvakten, säger mittfältaren.

– Det var jävligt skönt och det kändes att vi hade nåt på gång. Vi hade lika gärna kunnat ta två poäng för vi var hetare än dom. Välförtjänt, fortsätter han.

Nu har ni redan tagit fyra poäng. Hade ni ens kunnat föreställa er det på förhand?

– Nä, vi har varit väldigt ödmjuka inför uppgiften. Men vi vet samtidigt att vi har en jäkligt stark defensiv när hela laget jobbar ihop. Det gör vi i den här matchen också och då är det svårt att göra mål på oss. Nu börjar vi få till en offensiv också och har en del farliga kontringar, men det är klart att vi inte hade väntat oss det här. Men vi har förtjänat de poäng vi har tagit.

Tellus var i underläge under hela matchen. Trots det var Sirius, enligt Martin Krigh, frustrerat – inte minst under andra halvleken.

– De tog nån onödig utvisning, började slå bort bollar, spela fult och plocka utvisningar. Frustrationen var påfallande och det växte vi bara av. Så de var inte alltför glada, men vi hade kunnat ta med oss två poäng också. Vi ska absolut inte skämmas över det här, säger Martin Krigh.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Sirius–Tellus 3–3 (2–1)

Målen: 1–0 (3) Teemu Määttä, 1–1 (36) Love Lånström, 2–1 (39) Teemu Määttä, 3–1 (59) Tobias Andersson, 3–2 (70) Martin Deacon, 3–3 (92) Martin Krigh.

Hörnor: 5–10.

Utvisningar: Sirius, 3x10. Tellus, 2x10.

Publik: 825.

Domare: Andreas Broberg.