Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sent ryskt segermål fällde Sverige: "Tempot är hiskeligt högt"

Sverige hade tappat en tremålsledning men såg i alla fall ut att få oavgjort mot Ryssland.
Då – i matchens sista minut – klev Maksim Ishkeldin fram och avgjorde.
– Det är såklart jättesurt att åka på det målet, säger förbundskapten Svenne Olsson.

Sverige hade ledningen med både 4–1 och 5–2. Detta efter en riktigt stark inledning på matchen, då man konstant hotade Ryssland.

Men Nikita Ivanovs reducering till 3–5 dryga halvtimmen in på matchen var början på en urstark rysk vändning och direkt efter paus var man ikapp. Då satte Evgeny Ivanushkin kvitteringen fram till 5–5.

– Tyvärr fick vi en olycklig start på den andra halvleken och Ryssland kvitterade. Mellan minut 60-75 tycker jag att vi höjer oss och spelar stundtals bra. Tyvärr sätter vi inte chanserna vi skapar, säger förbundskaptenen Svenne Olsson i ett pressmeddelande.

Matchen mellan bandyvärldens två giganter såg ut att sluta 5–5. Med i matchens absolut sista minut satte Maksim Ishkeldin matchavgörande 6–5 för Ryssland.

– Det är såklart jättesurt att åka på det målet. Men det här var en bra match för oss att få om man tittar framåt, säger Svenne Olsson.

LÄS MER: Karlsson efter mållösa comebacken: "Tacksam att få möjligheten"

Landslagscomebackande skyttekungen David Karlsson tvingades att lämna isen mållös, i hans första landskamp på fem år.

Edsbyns Joakim Svensk gjorde sitt första landslagsmål, efter att han hållit sig framme efter ett misslyckat skott från just David Karlsson.

Även Jesper Eriksson var tillbaka i landslaget. För hans del var det första gången sedan 2005.

– Tempot är hiskeligt högt. Det är två-tre snäpp högre än i elitserien. Man blir rejält andfådd, men jag tycker att det kändes bättre i andra halvlek, säger Eriksson till bandyförbundets hemsida.

Fyrnationsturneringen i Trollhättan fortsätter under helgen, då Sverige ställs mot Norge och Finland.

LÄS MER: Kumpuoja efter Finlands storseger: "Vi har närmat oss Sverige"

MATCHFAKTA

Sverige–Ryssland 5–6 (5–4)

Målen: 1–0 (6) Johan Löfstedt, 2–0 (13) Christoffer Edlund, 2–1 (17, hörna) Alexander Antipov, 3–1 (20) Joakim Andersson, 4–1 (23) Joakim Andersson, 4–2 (24, hörna) Evgeny Ivanushkin, 5–2 (25) Joakim Svensk, 5–3 (33) Nikita Ivanov, 5–4 (39) Artem Bondarenko, 5–5–5 (46) Evgeny Ivanushkin, 5–6 (90) Maksim Ishkeldin

Hörnor: 6–8

utvisningar: 20–20

Domare: Juha-Matti Kanniainen, Finland

Publik: 362

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från matchen