Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sergej Lomanov bekräftar: "Jag går skilda vägar med Vänersborg"

Sergej Lomanov lämnar Vänersborg.
Det bekräftar den ryske superstjärnan till Bandypuls.
– Jag har familj tänker på vad som är bäst för dom, säger han.

Annons

Bandypuls avslöjade på onsdagen att den ryska stjärntrion Sergej Lomanov, Pavel Bulatov och Nikita Ivanov enligt trovärdiga källor lämnar Vänersborg.

Största stjärnan av alla inom bandysporten, Sergej Lomanov, bekräftar nu att äventyret i Sverige bara blir en säsong gammalt.

– Jag går skilda vägar med Vänersborg. Jag har familj också och tänker på vad som är bäst för dom. Jag går förmodligen tillbaka till Jenisej som satsar fullt nästa år. Det är en guvernör som stödjer laget nu, så det är ganska stort, säger 36-åringen.

Det förekommer uppgifter om att Sergej Lomanov har varit missnöjd med hur saker skötts i klubben, men på onsdagen vill han inte kommentera det.

– Jag ångrar mig inte att jag har varit och spelat i Sverige. Det blev en säsong som jag förväntat mig, även om man vill vinna i slutändan. Men det gick upp och ner för Vänersborg och det var synd att det blev som det blev med allt runt laget, tränarbytet och landslaget, säger han.

– Bandyspelare måste bara tänka på bandy och koncentrera sig på det, och det blev lite mycket snack runt omkring.

– Vi hade kapacitet, vi slog Edsbyn både borta och hemma och Sandviken hemma, så vi visade att vi kunde matcha de bästa. Men i slutändan var andra lag starkare, och det var lite synd, säger Sergej Lomanov.

IFK Vänersborgs spelaransvarig Tommy Hjert bekräftar till TTELA på onsdagseftermiddagen att den ryska trion lämnar klubben.