Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius beviljas elitlicens: "Vi har klarat detta tillsammans"

Den ekonomiska situationen i föreningen är allvarlig.
Men nu står det klart att Sirius beviljas elitlicens för kommande säsong.
– Tillsammans har vi klarat detta och tillsammans ska vi fortsätta bygga den stabila grund vår verksamhet så väl behöver, säger klubbchefen Jimmy Helmersson i ett pressmeddelande.

I mitten av januari meddelade Sirius att de hade hamnat i en ekonomisk situation som tvingade dem till en rad åtgärder, bland annat att kraftigt sänka löner både för spelare och ledare på grund av lägre intäkter än väntat.

"Naturligtvis är det inget roligt beslut för någon, men vi ser det som nödvändigt om inte än svårare konsekvenser ska bli följden av det rådande läget", skrev klubben då i ett pressmeddelande.

Sirius i allvarligt ekonomiskt läge – tvingas sänka löner: "Inget roligt beslut"

Sedan i höstas har klubben granskats av bandyförbundets ekonominämnd och i dag blev det officiellt att Sirius beviljas elitlicens.

– Det här är ett bra kvitto på att vårt hårda arbete för innevarande säsong gett resultat. Det är ett välkommet besked, säger klubbchefen Jimmy Helmersson i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Vi ska fortsätta arbeta med god kostnadskontroll och medvetenhet. Vi vill fortsätta vår dialog och öppenhet mot partners, medlemmar och supportrar.

Alla spelare i Sirius är fria att bryta sina kontrakt fram till sista mars på grund av det ekonomiska läget.

► (+) Stor sammanställning – så är kontraktsläget hos samtliga elitserieklubbar