Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius ekonomiska problem fortsätter – ligger i tvist med Hammarby: "Vi kommer inte överens"

Sirius bandy har det tufft ekonomiskt. En anledning till det är att Hammarby ska ha vägrat betala 120 000 kronor i utbildningsbidrag för målvakten Gustav Holmgren, enligt klubben.
– Innan vi blev upplysta om det så var vi beredda att lägga en stämningsansökan mot Hammarby, säger Håkan Ahlström till UNT.

Annons

Gustav Holmgren lämnade Sirius för spel i Hammarby sommaren 2016. Trots att det har gått över ett och ett halvt år sedan övergången så har Hammarby ännu inte betalat Sirius 120 000 kronor i utbildningsbidrag som blåsvart anser att man har rätt till.

Det ekonomiska läget har lett till att ordföranden Erik Weiman valt att ta time out.  Det meddelade klubben i ett pressmeddelande.

Nu kommer ärendet att tas upp i bandyförbundets skiljenämnd, skriver Uppsalas Nya Tidning.

– Det påverkar vår likviditet med 120 000 kronor. Förra året gick vi med på att skjuta upp betalningen till efter 20 februari eftersom vi misstänker att Hammarby hade liknande ekonomiska problem som vi har. Problemet är att Hammarby bytte klubbchef efter det och då ville man inte betala alls. Därför behövde vi skicka in det till skiljenämnden, säger Håkan Ahlström till UNT.

Hammarby ska ha meddelat Sirius att man inte tänker betala och att konflikten mellan klubbarna kvarstår.

– Vi kommer inte överens och då går det till skiljenämnd. Innan vi blev upplysta om det så var vi beredda att lägga en stämningsansökan mot Hammarby, säger Ahlström.

Hammarby bandys vd Anders Hagbo är försiktig när han kommenterar konflikten och vill avvakta. Han påpekar samtidigt att klubben kommer inte betala 120 000 till Sirius.

–  Det ligger i skiljenämnden och jag avvaktar med mina kommentarer. Vi kommer att ta upp det i skiljenämnden, vi har inte skrivit ihop det än, säger Anders Hagbo.

Läs också:

Efter ekonomiska krissituationen – Sirius ordförande tar time out

Sirius i allvarligt ekonomiskt läge – tvingas sänka löner: "Inget roligt beslut"

Hammarby riskerar likvidation – kallar till extra bolagsstämma: "Finns alltid en oro"