Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius i allvarligt ekonomiskt läge – tvingas sänka löner: "Inget roligt beslut"

Under lördagen meddelade Sirius via ett pressmeddelande att de har hamnat i en ekonomisk situation som tvingar dem till en rad åtgärder, bland annat att sänka löner både för spelare och ledare på grund av lägre intäkter än väntat.

► Bandypuls sänder bandy-VM 2018

Åtgärderna som Sirius berättar om i pressmeddelandet gäller med omedelbar verkan och i handlingsplanen som de tagit fram är ett av besluten att kraftigt sänka spelarnas och personalens löner resterande del av säsongen.

"Naturligtvis är det inget roligt beslut för någon, men vi ser det som nödvändigt om inte än svårare konsekvenser ska bli följden av det rådande läget." skriver Sirius i pressmeddelandet.

Grunden till besluten handlar enligt klubbens pressmeddelande om att intäkterna inte nått den nivå som de förväntat sig.

A-lagstruppen informerades om situationen under lördagen av klubbchefen Jimmy Helmersson.

– Det var hängande huvuden och säkert också en frustration, säger Helmersson till UNT.

Helmersson har nyligen kommit tillbaka från sjukdom enligt UNT. Ett av hans första uppdrag blev att granska klubbens ekonomi.

– Resultatet av den granskningen var att ekonomin var så pass dålig att vi riskerar att inte klara av säsongen, säger Helmersson till UNT.

Enligt Helmersson ska dock ingen spelare ännu ha reagerat med att vilja lämna klubben.

– Nej, det var ingen sådan reaktion nu, säger Helmersson till UNT.

Sirius är inte den enda klubben som har det tufft ekonomiskt, så sent som igår skrev Bandypuls om Hammarbys ekonomiska situation, där Hammarby Bandy AB riskerar likvidation.

För Plus-kunder: Hammarby riskerar likvidation – kallar till extra bolagsstämma: "Finns alltid en oro"

Bandypuls Svensk elitbandys mediapartner: "Större än någonsin"

Så ser det ut i bandy-Sverige – tabeller och resultat från elitserien, allsvenskan och division 1

Bandypuls stora spelarenkät: "Har en tendens att se ut som hej-kom-och-hjälp-mig"