Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius libero om misstaget – och den sköna vändningen: "Ser säkert drabbligt ut"

Victor Lundbergs misstag höll på att kosta Sirius greppet om matchen.
Men Uppsalalaget kom tillbaka – och tog säsongens första seger.
– Det ser säkert drabbligt ut från sidan, säger liberon efter 4–3 mot Gripen.

Sirius kopplade omgående greppet om bortamatchen mot Gripen Trollhättan.

Victor Lundberg drog in ett tidigt ledningsmål på hörna, innan Tobias Andersson utökade till 2–0 kvarten in på matchen.

– Vi äger totalt första halvtimmen egentligen och leder med 2–0. Sen vet jag inte om vi slappnar av men dom tar ikapp till 2–2, det kändes onödigt, säger Lundberg.

I inledningen av andra halvlek tog Gripen dessutom ledningen, och Sirius var helt plötsligt nere för räkning i Slättbergshallen.

SE ÄVEN: Höjdpunkterna från matchen

3–2-målet kom efter en situation där Victor Lundberg till en början såg ut att ha läget under kontroll. Men Gripens Adam Rudell snodde bollen, avancerade framåt och placerade in bollen bakom Henrik Kjellsson.

– Det kommer en boll som flippas. Vi brukar kommunicera bra i backlinjen, men där var det dåligt. Vi säger att det är lugnt och jag ska bara ta med mig bollen och väntar på studsen. Sen dyker Rudell upp där. Jag hör ingenting bakifrån och jag är inte tillräcklig uppmärksam. Det ser säkert drabbligt ut från sidan, säger Victor Lundberg.

Extra skönt då kanske att ni lyckas vända tillbaka, för sånt där kan man älta annars?

– Verkligen, så är det absolut. Det känns verkligen skönt att vinna. Men misstag händer då och då och det går inte att komma ifrån. Men det ska helst inte bli baklängesmål på det.

Sirius svarade genom 3–3 via Markus Kumpuoja, innan Tobias Engstrand satte matchavgörande 4–3 nio minuter från slutet.

Segern var Sirius första för säsongen, trots att spelet fram tills nu ändå sett tämligen positivt ut.

– Vi är lite i uppbyggnadsfasen och vi har höga toppar men också för djupa dalar. Men vi bygger ett spel som vi tror på och vi har ett jäkla driv i gruppen. Det känns bra och vi har höga krav på varandra.

Som libero ska han styra försvaret och i den rollen trivs Victor Lundberg, som är inne på sin fjärde säsong med Sirius sedan han kom till klubben från Falu BS.

– Libero är lite av en rutinposition, så det känns bara bättre och bättre för varje säsong. Det känns väldigt bra med backlinjen som vi har, jag måste lyfta fram mina backar. Vi kommunicerar väldigt bra och styr och ställer tillsammans.

MATCHFAKTA

Gripen Trollhättan–Sirius 3–4 (2–2)

Målen: 0–1 (4, hörna) Victor Lundberg, 0–2 (16) Tobias Andersson, 1–2 (31) Johan Grahn, 2–2 (43) Johan Grahn, 3–2 (48) Adam Rudell, 3–3 (53) Markus Kumpuoja, 3–4 (81) Tobias Engstrand

Hörnor: 4–3

Utvisningsminuter: 20–10

Domare: Jacob Liljegren

Publik: 652