Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius rasade ihop i Falls första möte med förra klubben: "Det här laget vill vi inte vara"

Lars Fall hade tre fina år i Lidköping.
På lördagen föll han stort med Sirius när gamla klubben Villa gästade Studenternas.
– Vi har sagt att vi inte ska vara ett lag som hänger med huvudena. Vi är besvikna på oss själva, säger han efter 1–8-förlusten.

TV: Se höjdpunkterna från matchen

Det var i det närmaste sorg i Lidköping när profilen och publikfavoriten Lars Fall efter tre säsonger bestämde sig för att lämna Villa och flytta "hem" till Uppsala i våras.

På lördagen ställdes han för första gången mot sin förra klubb. Det slutade i stortorsk med 1–8, men för den Ljusdalsfostrade ytterhalven var det ändå ett speciellt möte.

– Absolut, man spelade där några säsonger och gillar gubbarna i laget så det blir lite speciellt. Men man hade varit sugen på att stå upp bättre, men de är bra och fick bra snurr på bollen. Vi har några lägen i början som vi behöver sätta så att det blir match längre, säger Lars Fall.

LÄS ÄVEN: Fall tillbaka för nystart med Sirius

Du tycker ju om att snacka. Hur var jargongen på isen med gamla lagkamraterna?

– Ja, eftersom "Danne" (Daniel Andersson) höll sig vid mig hela tiden så kunde jag tjabba med honom. Det enda jag kan ta med mig från matchen är att jag åkte ifrån honom två gånger när han låg på lite extra, säger Lars Fall.

– Men vi ligger ju under med några mål också, då är det inte så roligt att vara läcker gubbe och åka runt och tjabba. Då är man mer frustrerad.

LÄS ÄVEN: Fall om Sirius fans och hyllningen på Studenternas: "Man blir ju rörd"

1–8. Är det ungefär så mycket kvalitet som skiljer mellan ditt förra lag och det nya?

– Vet inte, men vi är besvikna på oss själva. Vi har sagt att vi inte ska vara ett lag som åker och hänger med huvudena. Vi gör inte klart matchen och då blir det 8–1 i stället för 6–1, det är en jävla skillnad. Det laget vill vi inte vara, som ger upp och släpper in onödiga mål.

– Men de är duktiga och vi sätter inte lägena, då rinner det iväg i bandy. 8–1 går inte att snacka bort, så det är väl en skillnad. Vi behöver skapa fler hörnor och lite mer lägen, då ska vi kunna störa många lag på hemmaplan.

I lördagens andra match i elitserien vann Vetlanda med 4–2 mot Gripen Trollhättan efter tre mål av Joakim Andersson.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

Sirius–Villa Lidköping 1–8 (0–3)

Målen: 0–1 (4) Daniel Andersson, 0–2 (24) Jesper Eriksson, 0–3 (40) Joel Broberg, 0–4 (63) Axel Ekholm, 0–5 (69) Daniel Andersson, 1–5 (78) Joonas Peuhkuri, 1–6 (86) David Karlsson, 1–7 (90) David Karlsson, 1–8 (90) David Karlsson.

Hörnor: 6–6.

Utvisningar: Sirius, 2 x 10. Villa, 1 x 10.

Publik: 985.

Domare: Jacob Liljegren.