Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sirius tog stort steg mot säker mark efter segern mot Kalix

Sirius besegrade Kalix i det viktiga bottenmötet.
Ett viktigt steg för att slippa kval nedåt.
– Vi var riktigt bra i dag ... i 30 minuter, säger Sirius tränare Olle Gabrielsson.

För Plus-kunder: "Skrällaget" Sirius jagar säker mark: "Tror att vi har överraskat många"

Sirius spelar för att nå säker mark i Elitserien. Då är bottenmötena riktigt viktiga.

Och jumbon Kalix blev ett seglivat motstånd. Efter en sen kvittering i slutet av första halvlek hade de häng på Sirius ända fram till 74:e minuten då punkteringen till 3–1 kom. Jonas Peuhkuri dundrade in bollen från vänster och det målet säkrade segern.

– Bandy är mycket mentalt. Känslan i laget var att vi kanske borde lett med tre, fyra eller fem–noll efter första. Och så hade vi bara 2–1. Det här är något jag tror och hoppas att vi kan ta lärdom av. Alla lag har dippar i matcher, men det gäller att hantera det fullt, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson.

Han var egentligen bara nöjd med starten.

– Vi var riktigt bra i 30 minuter i dag. Sedan fick vi en utvisning och då började det hacka rejält för oss.

– Jobbar vi rätt med det här kan vi ha nytta av det på lång sikt. Hur hanterar vi matcher där vi är riktigt bra men inte får ut något?

Kalix kunde fortsätta att hota genom fasta situationer och reducerade visserligen till 3–2 i 83:e, efter att Johan Sundquist dunkat in en hörnpassning. Men det räckte inte. Sirius vann och är nu uppe på 17 poäng – en pinne bakom nian Vetlanda och tian Tillberka.

– Den här segern var vital. Vi behövde de här två poängen. Vårt schema är rätt tufft och det här var en av de matcher vi hade god chans att ta poäng. Men det behövs bättre prestationer än den här.

Läs också: Förklaringen till Kumpuojas märkliga straffmiss – träffar inte ens bollen: "Var spår i isen"

Sirius–Kalix 3–2 (2–1)

Målen: 1–0 (9) Markus Kumpuoja, 2–0 (26) Nils Bergström, 2–1 (43) Ivan Detsura, 3–1 (74) Joonas Peuhkuri, 3–2 (83) Johan Sundquist efter hörna.

Domare: Valdemar Olsson.

Utvisningar: 20–30.

Publik: 1655.