Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siriusförsvararens udda bandykarriär – tillbaka i elitserien efter sex års frånvaro

Stefan Tranbloms bandykarriär får nog anses som lite brokig.
Efter sex års frånvaro är försvarsspelaren tillbaka i elitserien och Sirius.
– Vi behåller hedern i andra halvlek, vi krigar på, säger han efter storförlusten – 3– 9 – borta mot Edsbyn.

LÄS MER: Så gick det i alla kvällens matcher

Stefan Tranblom är från Uppsalaförorten Gottsunda – men har spelat större delen av sin bandykarriär på andra ställen än i Sirius. Efter två säsonger i klubben för 15 år sedan gick han vidare till Selånger och sedan Falu BS, där han fick spela elitserien under tre säsonger innan Dalaklubben föll samman och degraderades.

När han kom tillbaka till Uppsala och skrev på för UNIK trodde nog de flesta att det var färdigspelat i elitserien.

– Det var mitt sociala liv som inte tillät en elitsatsning då. Jag fick vara med på mina premisser, för att bara ha kul, säger han om de tre säsonger i allsvenska UNIK.

Men nu är det annat. Stefan Tranblom är tillbaka i Sirius och elitserien – som 33-åring. Han spelar vänsterback i Sirius försvarslinje.

– Livet förändrades, och det blev möjligt igen när Olle (Gabrielsson, tränaren) ringde. Något eller några år till har man väl, det känns bra, säger han.

Sirius kom till Edsbyn med två segrar i ryggen – borta mot Kalix följt av en hemmaskräll mot Vänersborg.

LÄS MER: Två Siriusspelare i Veckans lag

Men i Svenska Fönster Arena fick man det tufft.

– Jag tycker att vi spelar bra i en halvtimme i första halvlek, där vi har mycket boll och spelar stort, säger Stefan Tranblom.

Det var också efter halvtimmen spelad som Edsbyn gick från 2–0 till 6–0 innan paus.

– Dom (Edsbyn) sätter några hörnmål, på bra varianter, och vi börjar hänga med huvudena, och då går det fort, säger Stefan Tranblom.

Det rasade ända till 0–8 i baken innan Siriusledningen agerade och plockade en time out.

Skulle den ha kommit tidigare?

– Jag vet inte... alltså, ja, kanske i första halvlek när man ser att det blir tunga huvuden och vi inte tar jobbet. Då hade vi kanske kunnat få stopp på det.

LÄS MER: Superliven i repris

Sirius lyckades i alla fall undvika att bli nollat, och friserade till siffrorna i slutet. Markus Kumpuoja nätade på straff, Joonas Peuhkuri på hörna – och Nils Bergström fastställde förlustsiffran till 3–9.

– Vi behåller hedern i andra halvlek, vi krigar på. Men det blir ju aldrig match efter 6–0 i paus, säger Stefan Tranblom.

Hur är det att vara elitseriespelare igen?

– Klart att det är stor skillnad, men det är jävligt roligt. Jag är glad att kunna göra det här igen.

På åtta matcher har nu Sirius tre segrar, ett kryss och fyra förluster – sju poäng.

– Vi har en bra grupp, där vi bygger något som jag tycker ser relativt bra ut redan. Vi har en tydlig spelidé som vi följer och har gjort rätt bra prestationer. Kanske skulle vi ha haft någon poäng till, säger Stefan Tranblom.

Matchfakta

Edsbyn–Sirius 9–3 (6–0)

Målen: 1–0 (10) Toumas Määttä, hörna, 2–0 (31) Tommi Määttä, 3–0 (39) Tommi Määttä, hörna, 4–0 (41) Toumas Määttä, hörna, 5–0 (44) Mattias Hammarström, 6–0 (45) Mattias Larsson, 7–0 (56) Mattias Hammarström, straff, 8–0 (65) Mattias Hammarström, straff, 8–1 (82) Markus Kumpuoja. 8–2 (78) Joonas Peuhkuri, hörna, 9–2 (87) Mattias Hammarström. 9–3 (90) Nils Bergström.

Utvisningar: Edsbyn 1x10, Sirius 3x10.

Hörnor: 10–9 (6–5).

Domare: Roland Fager, Köping.

Publik: 1 121.