Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista natten med gänget – då vill Landström fira med guld: "Chansen att kröna junioråren"

Säsongen med A-laget tog slut redan innan slutspelet.
Nu satsar Martin Landström på guldrevansch med P20 – i sista natten med gänget.
– Många av oss kom tillsammans till bandygymnasiet när vi började ettan och allihop är egentligen kvar, säger han.

Martin Landström är ordinarie i Vetlandas A-lag, men elitseriesäsongen slutade med ett fiasko i form av missat slutspel. Nu jagar 20-åringen i stället revansch med P20-laget, som på fredagen ställs mot Edsbyn i P20-finalen.

– En personlig revansch? Nej, men det är ju sista junioråret och vi har ett jättebra lag och det är den tredje raka SM-finalen. Nu finns chansen att kröna junioråren med ett guld. Det hade varit jättehärligt, att få avsluta med att vara bäst.

När nästa säsong inleds är Landström och många av hans P20-kamrater seniorer. Fredagens final på Tele2 Arena blir alltså sista natten med juniorgänget.

– Lite så är det. Många av oss kom tillsammans till bandygymnasiet när vi började ettan och allihop är egentligen kvar. Vi jobbar och bor här nu och vi kom från Stockholm, Jönköping, Tranås och alla möjliga ställen. Så det är ett laddat gäng nu.

Vetlanda har imponerat på vägen fram till SM-finalen. Man vann grundserien och därefter har man slagit ut Sirius i kvartsfinalen och Villa Lidköping i semifinalen.

För Martin Landströms del har det bara blivit ett fåtal matcher med P20 den här säsongen. Men på de sex matcher han har spelat har han hunnit skrapa ihop hela 28 poäng.

– Ja, och då gick jag ändå poänglös i en match.

Hur är det att ta klivet ner sådär, från A-laget till juniorlaget?

– Det är svårt, tycker jag faktiskt. Hur man kommer ner och tillför så mycket som möjligt, för man vill inte kommer ner och stjälpa. Man vill tillföra utan att ta ifrån någon annan, så att säga. Men vi känner varandra så pass bra och många av oss tränar med A-laget, så det funkar bra. Man försöker föregå med ett gott exempel, vara noggrann i förberedelser och gå i bräschen så.

Finalen är en repris på den från i fjol. Den gången vann Edsbyn med 5–2 och det råder inget tvivel om vilka två klubbar som dominerar svensk bandy på juniorsidan.

– Det ska bli jätteroligt, det är två bra lag och det kommer att bli jättejämnt. Edsbyn ligger verkligen i framkant med final både på A-sidan och juniorsidan. Och vi vann P18, så det är lite plantskolor som möts, avslutar Martin Landström.

P20-finalen sänds direkt på Bandypuls på fredag kväll.