Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Joel Othén missar VM: "Känns oerhört tungt"

Joel Othén missade Sandvikens avslutande matcher innan uppehållet.
Nu står det klart att SAIK-målvakten även missar VM.
– Det är klart det är tungt, ett VM på hemmaplan får jag troligen aldrig uppleva igen, säger Othén besviket.

En kollision med en lagkamrat under ett träningspass slutade olyckligt för Joel Othén. Medspelarens skridsko skar upp ett sår på Othéns vad, en skada som ledde till att målvakten missade Sandvikens avlutande matcher före VM-uppehållet.

LÄS MER: Svenne Olsson förklarar "skrällarna" i VM-truppen

Inledningsvis skulle hans VM-medverkan inte vara hotad, men nu tvingas Othén trots allt lämna återbud till mästerskapet på hemmaplan.

– Det har gått för långsamt, och inte så som jag hoppades efter det första utlåtandet. Jag haltar när jag går och trycker jag till så nyper det till i vadmuskeln. Jag testade lite i går, men det gick inte, säger SAIK-målvakten.

Han skulle gjort sitt tredje VM, och det andra på hemmaplan eftersom han var med i Chabarovsk och då spelade i Neftyanik. Men några fler VM på hemmaplan tror inte Joel Othén att han får uppleva.

–Troligen inte i alla fall. Och det känns självklart oerhört tungt, det har varit ett stort mål hela säsongen att ta sig in i VM-truppen och så kan man inte vara med på grund av en skada. Det är surt, men jag får rikta in mig på avslutningen i elitserien i stället.

Elitserien startar om 10 februari, för SAIK:s del borta mot Gripen och bara två dagar senare spelas en viktig hemmamatch mot Bollnäs.

Hur tror du Sverige klarar sig i VM?

– Det är klart att Sverige har en bra chans, men med tanke på att de vunnit de senaste åren måste ändå ryssarna räknas som favoriter. När det väl drar ihop sig till semi och final kommer de vara ruggigt bra, även om inte Lomanov är med.

Joel Othéns ersättare blir Patrik Hedberg, Hammarbymålvakten som har visat en strålande form hela säsongen. I Hammarbys 6–1-seger mot Bollnäs var han tillsammans med Jesper Jonsson planens bästa spelare.

– Det är såklart väldigt tråkigt för Joel. Hans skärskada har inte läkt enligt prognosen och han tvingas tyvärr kasta in handduken. Samtidigt är det roligt för Patrik att få chansen som VM-debutant. Han har visat storform i Hammarby den senaste tiden, säger Sveriges förbundskapten Svenne Olsson till bandyförbundets hemsida.

LÄS MER: Hedberg storspelade: "Klart man vill visa Svenne att han har fel"