Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Kyllönen förd till sjukhus när Tellus skrällde: "Har fått en smäll mot bakhuvudet"

Tellus skrällde rejält – och hämtade in ett tremålsunderläge mot Vänersborg.
Men Kimmo Kyllönen tvingades att kliva av skadan och fördes till sjukhus.
– Det är för tidigt att säga, säger Tellustränaren Peter Rönnqvist om huruvuda den finska målvakten riskerar att missa VM.

Annons

Det var i samband med Vänersborgs 3–0-mål som Tellus målvakt Kimmo Kyllönen kolliderade med en egen spelare. Den finska målvakten blev liggandes på isen och tvingades att bryta.

Han fördes till Södersjukhuset i Stockholm med en befarad hjärnskakning. Så här säger Tellustränaren Peter Rönnqvist när Bandypuls når honom under söndagskvällen.

– Han har fått en smäll mot bakhuvudet, men det värsta tog nog mot nacken. Som jag förstod det på sjukvårdspersonalen har han inte varit borta och han kommer ihåg allt. Så det är nog en lättare hjärnskakning i såna fall, säger han och fortsätter:

– Men däremot kändes det konstigt i nacken, det är förmodligen en översträckning. Jag ska ha lite koll på honom under kvällen.

Kimmo Kyllönen är uttagen i det finska VM-laget. Men än är det för tidigt att säga om hans medverkan i mästerskapet i Sandviken är i fara.

– Det kan ju gå över på en dag om det är en sträckning i nacken. Jag har inte hört någon diagnos, och jag tror inte att han har fått någon än heller.

LÄS ÄVEN: Tommi Määttä skadad mot Vetlanda – en vecka före VM

När Kimmo Kyllönen tvingades att utgå låg hans Tellus under med 0–3 och hemmamatchen mot Vänersborg såg ut att sluta med en på förhand väntad förlust.

Men Tellus hade andra planer. Direkt efter paus reducerade Martin Deacon till 1–3, vilket blev startskottet på en minst sagt oväntad upphämtning. Jonas Enander satte ytterligare en reducering, innan lagkaptenen Aksel Örn Ekblom slutligen kvitterade i den 96:e minuten.

– Vi har gjort bra matcher från SAIK hemma och framåt men vi har inte fått med oss någonting av det. Vi har bestämt oss, varje person i laget, att vi måste jobba ännu hårdare för att förtjäna poäng. En hel del har ramlat på plats de senaste veckorna.

Men trots den starka upphämtningen var Peter Rönnqvist inte helt nöjd. I mitten på den andra halvleken tvingades Tellus att spela med sju utespelare under en tiominutersperiod, efter att trion Jonas Enander, Fredrik Larsson och William Hallberg alla fick sätta sig på utvisningsbänken inom loppet av en minut.

Rönnqvist var efter matchen starkt kritisk till domaren Valdemar Olssons insats.

– Domaren går in och verkar mer eller mindre vilja avgöra matchen. Tyvärr tycker jag att han sätter en jävligt hög profil på sig själv i andra och det tycker jag inte att en domare ska göra. 20 minuter var klockrena utvisningar, men resten köper jag inte, säger Rönnqvist och fortsätter:

– Man behöver inte gå in och avgöra en match. Nu var det tur att han inte fick göra det, men han tar för varje förseelse.

Peter Rönnqvists lag red ut den kritiska stormen med tre man mindre på banan och fick med sig en poäng. Men han menar att det kunde ha varit mer än så om man inte hade varit för utvisningarna.

– Definitivt känner vi att vi spelar väldigt bra bandy både offensivt och defensivt. Vi förtjänar minst en poäng i den här matchen. Vi spelar med sju spelare väldigt länge, vi har knappt bollen och ändå lyckas vi skapa någon målchans. Det kändes som om att vi hade haft ytterligare någon spelare på banan så hade vi kunnat ta två poäng.

Tellustränaren avslutar intervjun med att lägga lite fokus på en spelare i motståndarlaget. Nämligen Vänersborgs tvåmålsskytt Joakim Hedqvist.

– Han gör deras två första mål och har verkligen ett grymt tillslag alltså. Det är ingen som hinner se bolljäveln när den går i mål, jag gör det verkligen inte. Det är en spetskompetens som han besitter som är grymt bra.

MATCHFAKTA

Tellus–Vänersborg 3–3 (0–3)

Målen: 0–1 (5) Joakim Hedqvist, 0–2 (11) Joakim Hedqvist, 0–3 (29) Emil Viklund, 1–3 (49) Martin Deacon, 2–3 (69) Jonas Enander, 3–3 (90+6) Aksel Örn Ekblom

Hörnor: 3–4

Utvisningsminuter: 55–20

Domare: Valdemar Olsson

Publik: 245