Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skämtet i Ljusdals storseger – ville visa ut domaren: "Lika oförstående som jag"

När matchen var jämn i den första halvleken assisterade mittfältaren Mattias Blom till Ljusdals båda mål.
I andra halvleken fick han domaren Stefan Johansson över sig – och då bjöd han på matchens stora skämt.
– När jag tittar upp igen så har jag domarens härligheter i ansiktet, säger Mattias Blom efter den övertygande 10–2-segern mot Nitro/Nora i hemmapremiären.

Även om Ljusdal drev på i offensiven så var det jämnt i den första halvleken i hemmapremiären mot Nitro/Nora.

– Vi har mycket målchanser, men får dålig utdelning. Vi har många lägen där vi kan göra kassar, säger Mattias Blom, som assisterade till Ljusdals och Jonas Petterssons två första mål i matchen. Vid 2–1-målet var det en rätt hög svårighetsgrad för Mattias Blom – som plockade ner en boll i midjehöjd och sköt på mål.

– Det var en lite lurig passning av Misha (Svechnikov), jag blev chockad själv att jag sög ner den, säger Mattias Blom.

LÄS MER: Så är det att spela i allsvenskan för Svechnikov

Framför målet stod Jonas Pettersson och satte 2–1. Men efter en kvittering på straff för Nitro/Nora – lagets andra i matchen, den första räddade Jonas Svensson – så var det 2–2 i paus.

– Jag smög med upp i anfallen lite, kanske lite utanför ramarna i min egentliga uppgift. Men jag låg och tänkte i går kväll att det vore kul att anfalla lite också, säger Mattias Blom.

Han har varit runt i flera klubbar, från moderklubben Gustavsberg till Hammarby, Edsbyn, Bollnäs, finska Narukerä och nu i Ljusdal. Förra säsongen hade han svårt att ta en plats i LBK – nu är han närmare att vara ordinarie.

– Jag är väl inte det nu heller, Melin (Emil) kommer starta på deffmitten, men nu är han sjuk dessvärre. Jag får den roll jag får av Larsson (Patrik, tränaren) och trivs med den. Jag har slagit mig in bättre nu, och är mer lugn i mitt spel, säger han.

I andra halvlek handlade om en ren kross från Ljusdals sida – som gjorde 8–0 på Nitro/Nora på 45 avslutande minuter bandy inför premiärpubliken 678 på IP.

– Vi sa i halvlek att vi skulle fortsätta tuffa på. Spelar vi lite enklare och pumpar på så skulle målen komma och de gå på knäna, säger Mattias Blom, som inte noterades för några fler poäng i matchen – men väl ett roligt skämt efter att ha krockat med huvuddomaren Stefan Johansson och fått honom över sig.

– Haha, jag får en passning av Misha in i banan, och ser att jag inte kan ta emot den för jag har en Nitro/Nora-spelare på mig. Så vi smäller ihop där, sen ser jag bara massa skridskor så jag täcker huvudet. När jag tittar upp igen så har jag domarens härligheter i ansiktet. Jag är inte den som gillar att "slicka röv" på domare, men det blev så den här gången, säger Mattias Blom och skrattar.

Han ställde sig upp och gjorde domartecket för utvisning mot Stefan Johansson.

Vad sa ni till varandra?

– Han var lika oförstående som jag när jag åker ut...

Anfallaren Jonas Pettersson gjorde fem mål totalt i matchen – nu har han gjort tio på de tre första matcherna i allsvenskan. Lånet från SAIK, Edwin Nilsson, gjorde sitt första mål i seriespel för Ljusdal. Dessutom släppte man fram en 15-årig debutant i Marcus Öhman på isen – som inte gjorde bort sig.

LÄS MER: Här är anfallarens spexiga sponsordeal

Leder serien gör storfavoriten dock inte – trots att man har gått rent. Örebro, som har spelat en match mer än Ljusdal toppar tabellen tack vare att man har gjort fler mål än LBK.

MATCHFAKTA – ALLSVENSKAN NORRA

Ljusdal–Nitro/Nora 10–2 (2–2)

Målen: 1–0 (6) Jonas Pettersson, 1–1 (16) Thomas Ahlström, 2–1 (32) Jonas Pettersson, 2–2 (37) Marcus Sixtensson-Ottosson, straff, 3–2 (52) Jonas Pettersson, 4–2 (53) Jens Hermansson, 5–2 (58) Jonas Pettersson, 6–2 (63) Edwin Nilsson, 7–2 (67) Marcus Wikman, 8–2 (74) Mikhail Svechnikov, 9–2 (83) Jonas Pettersson, 10–2 (90+3) Emil Woxberg.

Hörnor: 12–1.

Utvisningar: LBK 1x10, Nitro/Nora 1x10.

Domare: Stefan Johansson.

Publik: 678.

LÄS MER: Här är profilerna att hålla koll på i allsvenskan