Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Skrällen" i World cup – Broberg vidare från tuffa gruppen: "Väl värda"

Från en grupp utan direkta "blåbärslag" har Broberg tagit sig vidare till kvartsfinal i World cup.
Nu hyllar nya tränaren Ola Grönberg flera spelare.
– Vi har många bra kvaliteter på olika sätt, säger han.

Annons

VSK kunde Broberg inte göra så mycket åt i den första World cup-matchen. Men sedan skrällde Söderhamnslaget mot Edsbyn på fredagen – och vann sedan klart mot Dynamo Moskva i den sista gruppspelsmatchen. Fyra poäng tar Broberg till kvartsfinal från grupp A.

– Vi är väl värda detta tycker jag, säger tränaren Ola Grönberg.

Efter 2–1 i paus mot Dynamo utökade Broberg segern till 5–1. Lagets stjärnanfallare Martin Söderberg stod för två mål och en assist. Han är även en av spelarna som Ola Grönberg vill lyfta fram lite extra.

– Robert Dammbro tar sitt ansvar, Wasberg (Dennis) är bra i målet och Martin (Söderberg) gör mycket för oss framåt, och även Stefan Larsson, säger Ola Grönberg.

Vad är det ni lyckas med?

– Ja... vad gör vi? Vi är en väldigt bra enhet i defensiven, sen har vi bra omställningar som vi jobbar väldigt hårt med. Det funkar, och vi jobbar hårt för varandra.

Som grupptvåa i A ställs Broberg mot vinnaren i B – vilket är Sandviken – i kvarten.

– Vi får väl se då hur vi kan vara organiserade mot ett sådant lag, som fyller på med folk, säger Ola Grönberg, som får klara sig utan sin lagkapten och försvarsspelare.

– Fryklund är ju sjuk, han var inte med nu heller. Annars är alla tillgängliga.

MATCHFAKTA – WORLD CUP

Broberg–Dynamo Moskva 5–1 (2–0)

Målen: 1–0 (7) Erik Jonsson, 2–0 (28) Martin Söderberg, 3–0 (34) Jesper Öhrlund, 4–0 (36) Jonas Engström, 4–1 (44) Aleksandr Beskrovniy, straff, 5–1 (60+1) Martin Söderberg.