Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutskär avgjorde i 86:e – vann första semifinalen mot VSK

Det blev till sist hemmaseger på Skutskärs IP på torsdagen.
Skutskär satte 2–1 i 86:e minuten och leder nu semifinalserien mot VSK med 1–0 i matcher.

Det snöade ymnigt under torsdagskvällen, och det såg ut att vara något som hemmalaget behärskade snäppet bättre än Västerås.

Hemmalaget tog ledningen på hörna efter 34 minuter genom ryska Galina Mikhaylova, och hade flera bra lägen att utöka. Gästerna hade sina lägen de också men fick inte in bollen i första halvlek.

I andra lyckades man dock få hål på Skutskärsmålvakten efter en fin hörnvariant där Charlotte Selbekk fick bollen från lagkaptenen Malin Persson, och matchen stod sedan och vägde. Det var dock hemmalaget som var närmast, samtidigt som Västerås försökte på lyft och hade svårt att få till något riktigt tryck.

I slutskedet av matchen fick sedan Vilma Josefsson ett friläge efter en fin passning från Alina Zinkevitch, och där avgjordes också matchen till hemmalagets fördel.

Efter 2–1-målet pressade VSK framåt men man lyckades inte få till några riktiga farligheter och man får istället fokusera på revansch på lördag i den andra semifinalen.

Skutskär fick fira segern inför säsongens största publiksiffra på hemmaplan, 637 personer. De leder nu med 1–0 i matcher och kan bli klart för SM-finalen vid seger på lördag.

Kommentarer från matchen kommer senare under kvällen

SE OCKSÅ: Repris: Semifinal 1: Se Skutskärs IF-Västerås SK här

Matchfakta – semifinal 1:3

Skutskärs IF–Västerås SK 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (34, hörna) Galina Mikhaylova, 1–1 (65) Charlotte Selbekk (Malin Persson), 2–1 (86) Vilma Josefsson (Alina Zinkevitch).

Hörnor: 10–7.

Utvisningar: Skutskär 2x10, Västerås 3x10.

Domare: Gustav Bortas.

Publik: 637.

Skutskär leder med 1–0 i matcher.