Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutskär tog ny seger i allsvenskan – nollade Uppsala: "Lägre tempo än på våra träningar"

Skutskär ångar på i allsvenskan. På onsdagen nollade man Uppsala BoIS i en match som hade lägre tempo än Skutskärs träningspass.
– Det blir mer krig när vi spelar mot varandra än vad det blev i den här matchen, säger Skutskärs Johanna Pettersson.

I premiären förra helgen besegrades Kalix med 16–3 på hemmaplan. På onsdagen spelade Skutskärs damer säsongens andra match, den här gången i Relitahallen mot Uppsala BoIS.

Precis som väntat var det bortalaget som dominerade i "Upplandsderbyt", och redan efter mindre än tre minuter kunde spelande tränaren Johanna Pettersson göra matchens första mål.

LÄS MER: Systrarna Andersson tillsammans igen när Skutskär vann historisk premiär: "Helt fantastiskt att vi är igång"

Efter det fortsatte produktionen framåt och innan den första halvleken tagit slut hade Skutskär hunnit göra 12 mål, varav ett självmål från hemmalaget.

– De stod emot och gjorde väl en bra match utifrån sina förutsättningar. Deras målvakt räddar ganska mycket, vi hade kunnat göra några fler mål, hon var riktigt duktig i målet, säger Skutskärs Johanna Pettersson.

I den andra halvleken fortsatte Skutskär att tokdominera samtidigt som nystartade laget Uppsala bara mäktade med ett avslut på mål.

– Den här matchen var väl kanske lite väl ojämn, kan jag tycka. Det är ju nivåskillnader, så är det, men vi försöker påminna varandra vad det är vi vill göra och fokusera på oss själva, säger Pettersson.

Går det att få några svar angående erat spel från en sådan här match?

– Nej, det är jättesvårt. Man kommer ju ner i ett lägre tempo på något sätt i de här matcherna än man kanske gör på träning, så det är svårt att dra några slutsatser.

– Det blir mer krig när vi spelar mot varandra än vad det blev i den här matchen, vi håller lite högre tempo själva så det gäller att hålla uppe ångan på träningarna. Men förhoppningsvis kommer det lite jämnare matcher framöver.

Redan på lördag har Skutskär ny match, då borta mot Härnösand.

MATCHFAKTA – Allsvenskan Norra

Uppsala BoIS–Skutskärs IF 0–19 (0–12)

Målen Skutskär: Johanna Pettersson 8, Linnea Gunnarsson 4, Hanne Gezelius 2, Alina Zinkevitch, Elin Öqvist, Malin Andersson, Sara Adolfsson, självmål.