Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyttekungen nobbar anbud och stannar i Kalix: "Det har blivit en del funderande"

Han uppvaktades av IFK Vänersborg. Men skyttekungen Johan Sundquist väljer att stanna i Kalix. – Det har blivit en del funderande under en tid, säger han om beslutet.

Annons

Kalix tappade nyligen offensiv kraft, då Christoffer Norin valde att flytta hem till Lidköping för spel med guldjagande Villa.

Men sent på onsdagskvällen kom ett glädjebesked för Kalix – Johan Sundquist har valt att förlänga kontraktet med klubben med ett år.

Johan Sundquist blir Kalix trogen i ytterligare en säsong.

Sundquist, främste målskytt i Kalix den gångna säsongen, saknade inte alternativ. IFK Vänersborg visade intresse för 25-åringen.

– Jag har pratat med dem. Men jag har sagt att jag ville utvärdera med Kalix först så jag har försökt vara ärlig och de hade ju full förståelse för det, säger Johan Sundquist till NSD .

Han säger till tidningen att det har blivit en del funderande innan han bestämde sig. Men nu när valet är gjort ser Johan Sundquist fram emot en ny bandysäsong i elitseriens nordligaste utpost.

– I slutändan kändes det som att jag vill vara kvar. Jag vill lyckas med Kalix, det är det jag siktar på, säger han och fortsätter.

–Det är skönt att ha gjort klart. Nu känns det bra att kunna koncentrera sig på träningen och jobbet.

Mer läsning