Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutade i våras – nu gör Motalaikonen comeback i elitserien

Patrik Spångberg har redan 25 år bakom sig i Motalas A-lag – nu verkar det bli ett 26:e när ikonen gör comeback i A-laget.
– När IFK frågade så kände jag att om jag kan hjälpa till så att IFK spelar i elitserien även nästa säsong så vill jag göra det, säger Patrik Spångberg till klubbens hemsida.

Annons

Patrik Spångberg var med och tog upp Motala i elitserien i våras, men meddelade efter avancemanget att han skulle lägga av.

Men, på måndagen kom beskedet att 46-åringen gör comeback.

– Med de skadorna som vi haft och det tuffa spelschemat som kommer, så känner vi att vi behöver förstärka truppen. Patrik som har en oerhörd rutin, han kan spela på olika platser och han kan även stötta vårt unga lag runt alla träningar och matcher, säger Motalas klubbchef Pär Beckne till klubbens hemsida.

Spångberg har tränat med B-laget under försäsongen, men tränar och spelar från och med nu alltså med elitserielaget.

– När IFK frågade så kände jag att om jag kan hjälpa till så att IFK spelar i elitserien även nästa säsong så vill jag göra det, säger Spångberg.

MER LÄSNING FÖR PLUS-KUNDER:

Fem snackisar från Broberg–Motala: "Viktig målskytt för att Broberg ska vinna matcher"

Inga poäng i premiären för Motala – Viktor Spångberg om elitseriedebuten: "Extrem skillnad mot allsvenskan"

25 år med Motala – efter karriärens höjdpunkt slutar Patrik Spångberg: "Det största hittills"