Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderberg lämnar klartecken till spel: "Vi är redo för två nya poäng"

Här tränar Martin Söderberg igen efter sin axelskada.
Sedan lämnar Brobergs anfallsstjärna ett positivt besked inför hemmapremiären mot Villa i kväll.
– Det känns bra. Jag är spelklar, säger han.

Martin Söderberg fanns inte med på isen när Broberg besegrade Hammarby med 2–1. Men på torsdagskvällen tränade han som vanligt och är troligtvis med i laget igen mot Villa Lidköping.

– Jag är redo. Sedan är det upp till Ola (Grönberg, tränare) om han vill han mig med eller inte, säger 24-åringen som inför säsongen tecknade ett nytt tvåårskontrakt med Söderhamnsklubben.

LÄS MER: Stjärnan borta – då frälste han Broberg: "Har aldrig vunnit på Zinken förr"

Varför spelade du inte mot Hammarby?

– Jag fick en smäll mot Gripen och landade på axeln. Därför har jag vilat ett tag och det har gått en vecka i morgon (läs fredag). Jag kollade upp axeln så att det inte är något större fel.

– Jag hade nog kunnat spela i går också, men då hade jag haft ont.

Två raka segrar. Vad säger du om starten på elitserien?

– Vi gjorde en fantastiskt bra match mot Hammarby. Jag stod på läktaren och tittade och var inte nervös i en enda minut. Det var två sjukt stabila poäng.

Få insläppta mål och även lite mål framåt. Är det Brobergs nya giv?

– Det tackar man inte nej till även fast jag är forward. Bara så länge vi vinner. Men vi skapade chanser att göra fler mål och det är mycket positiva saker som vi tar med oss.

LÄS MER: Martin Söderberg skadad – missar matchen mot Hammarby

Broberg har för första gången under säsongen ett skadefritt lag. Både Magnus Fryklund och Jonas Nygren var tillbaka mot Hammarby. Och även Joakim Jonsson tränade igen på torsdagskvällen.

Villa, med två spelare i backlinjen borta, tappade för två dagar sedan en tidig 3–1-ledning mot Edsbyn till förlust med 3–10.

Magnus Muhrén i Villas ledarstab pratade i en intervju på klubbens hemsida inför mötet med Broberg att han förväntar sig en tuff bortamatch i gul belysning och en inte helt underbar is.

Martin Söderberg skickar en hälsning tillbaka:

– Jag stortrivs på Hällåsen. Jag tycker att det alltid är fantastisk is och belysningen har jag aldrig ens tänkt på tidigare..

– De är säkert väldigt revanschsugna. Vi vet att Villa är bra och de är säkert på fötter igen när det är dags för match. Men vi har fyra poäng av fyra. Allt känns tipp topp och vi är redo för två nya poäng, säger Söderberg.