Söndag 20 januari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 000 kronor till Broberg och SUIF även nästa år

/

Det blir en fortsättning på elitbidraget även nästa år. Broberg och SUIF får dela på 300 000 kronor. Samtidigt är utredningen som ska avgöra bidragens framtid inte klar än.

Annons

Söderhamns kommun har sedan 2004 avsatt medel för att stötta elitidrott. Kommunen har valt att dela ut 200 000 kronor till Brobergs IF och 100 000 kronor till Söderhamns UIF varje år. Finansiering har skett genom kommunstyrelsens medel för projekt och utveckling. Elitbidraget är helt utan förbehåll och ska inte förväxlas med köp av reklamplats eller liknande.

Läs mer: Pengar till Broberg och Suif

2012 beslutade kommunfullmäktige att elitbidraget ska utredas. Utredningen skulle bland annat visa om det ligger i linje med kommunens arbete med folkhälsa, jämställdhet och miljö och titta på villkor, omfattning och vad det har för effekt för kommunen. Det fler även föreningar i kommunen som också har en elitsatsning och kanske bör ta del av bidraget.

Läs också: "Vårt elitlag kan göra en insats"

Men utredningen har inte genomförts.

– Jag kan faktiskt inte svara på vem som skulle ha gjort utredningen eller varför den inte har gjorts. Den har legat på kommunikationsavdelningen tidigare. Men nu ska utredningen bli av och vi sa ja till bidrag under 2016, även om det kändes lite knepigt, säger Maria Lind (S) förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Läs också: Broberg beviljas miljonlån

Kommunstyrelsen sade på torsdagen ja till att bevilja bidragen, men bara för 2016. Kommunstyrelseförvaltningen ska vara klar med utredningen under första kvartalet 2016 och lämna ett förslag till beslut om bidrag för åren 2017-2019.

– Moderaterna var irriterade och menade att eftersom utredningen inte är klar så kan vi inte dela ut några pengar. Jag och John Staffas (S), tyckte ändå inte föreningarna ska drabbas av att kommunen inte gjort klart utredningen. Broberg och SUIF räknar med att få pengarna, säger Magnus Svensson (C), oppositionsråd.

Mer läsning