Onsdag 20 februari
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryngelsson blir assisterande tränare i Nitro: "Kul att kunna vara med och ge tillbaka"

Jesper Bryngelsson återvände till Nitro/Nora mitt under förra säsongen. Till nästa blir han spelande assisterande tränare.
– Det är den klubb jag har att tacka för att jag har fått spela de stora matcherna. Så det är kul att kunna vara med och ge tillbaka, säger han.

Annons

Mitt under den gångna säsongen valde Jesper Bryngelsson, 39, att bryta kontraktet med Villa/Lidköping och återvända till moderklubben Nitro/Nora.

Han var en stor bidragande orsak till att klubben kunde säkra kontrakt i allsvenskan med god marginal, sex till antalet ner till ÖSK på kvalplatsen.

Till nästa säsong kommer Bryngelsson få ökat ansvar som spelande assisterande tränare.

– Det känns bra. Jag har spelat i väldigt, väldigt många år så det känns som en naturlig övergång.

Niklas Holmgren kommer fortsätta som huvudtränare.

– Jag kommer att vara med och hjälpa till som ett bollplank till Niklas. Det kan vara skönt att få dela med sig av lite idéer.

En speciell känsla att få träna sin moderklubb?

– Absolut är det så. Det är den klubb jag har att tacka för att jag har fått spela de stora matcherna. Så det är kul att kunna vara med och ge tillbaka.

Tomas Knutson har tidigare verkat som spelande assisterande tränare men blir enbart spelare nästa säsong.

– Tomas har börjat ett nytt jobb som tar lite mer tid och det ligger väl i grund för det. Sedan tror jag han själv känner att han vill fokusera på att bara spela, säger Bryngelsson, so kommer att bo kvar i Lidköping där han har sin bas.

– Vi kommer att ha ungefär samma upplägg som förra säsongen. Jag kommer hålla någon träning i vinter, sedan kör jag här nere i Lidköping. Det funkar bra och tidsmässigt är det ändå en jätteskillnad mot hur det var i Villa. Då är det träning varje dag och sedan två-tre matcher. Nu får jag mycket mer tid med familjen.

Nitro/Nora har tappat Jacob Claesson och Sebastian Brandt till ÖSK, men i övrigt ser laget ut att bli intakt.

– Ja, det ser ut så. Sedan kommer vi väl att krydda med några fler som kommer inte. Kan inte släppa några namn, men två-tre spelare ska in i alla fall.

Fler allsvenska nyheter hittar du här