Annons
Vidare till bandypuls.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråker bandy värvar ryska landslagsspelare

Söråker bandy förstärker laget kraftigt inför säsongen.
På måndagen presenterade klubben tre nya namn – tre ryskor, varav två som parkerat sig i det ryska landslaget.
– Det är jätteroligt, säger Söråker bandys Göran Ålund.

Bandysäsongen närmar sig med stormsteg.

På måndagen landade Söråker bandys färskaste nyförvärv. Tre spetsspelare från Ryssland.

– De landade med flyget klockan 16.00, säger Göran Ålund, vice ordförande i Söråker bandy.

De ryska stjärnorna, Olga Rodinova, Ekatarina Besprozvannyh och Julia Tatarova, kommer närmast från spel i World Cup som hölls i Sverige, och som de dessutom vann med sitt klubblag Irkutsk.

Och nu blir nästa destination alltså Söråker och spel i Söråker bandy.

– Det är tre riktiga spetsspelare, det måste man säga, säger Göran Ålund och fortsätter:

– Julia är mycket teknisk, det är mycket boll och klubba, Katarina är en riktig playmaker och har spelat mycket som central mittfältare och Olga är en klassisk målgörare som stod för ett mål på straff, ett på hörna och bidrog dessutom med assist.

Läs också: Stjärnvärvningen hann inte ens besöka klubben – så gick det till när Söråkers historiska ryska istället blev SAIK:are

Redan i mars var Söråker bandy nära att värva en rysk spelare. Då var parterna muntligt överrens och klubben presenterade Olga Bogdanova som den senaste värvningen. Men Olga Bogdanova hann inte ens besöka klubben, innan klubbadressen ändrades igen. Däremellan dök nämligen ett oväntat erbjudande från Sandviken upp, som hon inte kunde tacka nej till.

– Vi har tagit lärdom av den händelsen och den här gången har vi valt att inte gå ut med någonting förrän det är helt klart, säger Göran Ålund.

Att värvningarna är ryska är ingen slump.

– De är riktigt bra där helt enkelt. Vi har en bred verksamhet, men behövde värva spets eftersom vi tappade några riktigt bra nu inför den här säsongen.

Kontrakten med de ryska spelarna sträcker sig över ett år.

Söråker spelar sin första match för säsongen söndagen den 19 november mot Nässjö/Tranås Bandy.