Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelande sportchefen klev fram – förde Västanfors till säsongens första seger

Två viktiga poäng för Västanfors, när man tog säsongens första seger.
Och det var ett par viktiga kuggar som klev fram när det behövdes som mest.
– Man är väl på en högre nivå i dag, säger lagets spelande sportchef Johan Andersson.

Annons

Två förluster i inledningen av säsongen. Då var det dags för några av lagets viktigaste kuggar att ta ett steg framåt och leda laget till första segern.

Johan Andersson och Jesper Norrman hade båda tre poäng vardera, när Unik Bandy avfärdades med 6-3 på bortaplan.

– Vi gör en helt okej match. Det är vi som styr spelet, sen tappar vi lite grann i mitten på andra och blir lite stressade. Men vi får ett viktigt mål på slutet och kan kontrollera, säger Johan Andersson.

Det var just Andersson själv som satte punkt för matchen med sitt 6-3-mål med en minut kvar av ordinarie matchtid. Med bara kvarten kvar hittade Unik nät två gånger i snabb följd, vilket skapade lite oro i Västanfors.

– Det blir lite uppstressat, vi spelar in oss i ett hörn. Men sen är det jag som bryter bollen mitt på plan och kommer mot deras försvar, och kommer runt och lägger in den. Då känns matchen klar.

Kände ni er pressade att vinna den här matchen efter två förluster?

– Jo, men det är väl klart att vi gör. Samtidigt hade vi en jättebra känsla efter Ljusdalsmatchen, det är en spelare som avgör den matchen. Vi gör en bra prestation, det är bara att de hade Svechnikov och inte vi.

Efter premiären borta mot Haparanda-Tornio var Johan Andersson lite självkritisk, då han menade att han och de andra tongivande spelarna i laget inte hade varit bra nog. Mot Unik visade han att det finns mer att bjuda på.

– Man är väl på en högre nivå i dag. Jesper Norrman är också riktigt bra i dag, sen gör ju Oliver (Sundström) och (Robin) Rebermark ett jättejobb i defensiven. Jag tycker att alla gör en riktigt bra match, Adam (Johansson) i mål gör det riktigt bra. Det är inte vår bästa match för i år, men det är två poäng.

Enligt Johan Andersson finns det fortfarande en hel del att hämta ur laget.

– Det är rätt så skönt sparkapital att (Fredrik) Rydberg inte har sin bästa dag i dag. Ändå vinner vi liksom. Man vet ju att han kommer att leverera där framme. Men det känns bra att andra kliver fram när inte han levererar.

Är bredden bättre i år än den har varit tidigare?

– Den är jättebra om man jämför med tidigare år. Våra juniorer går in och gör ett kanonjobb också. Det känns bra.

Unik Bandy–Västanfors 3-6 (0-3)

Målen: 0-1 (2) Robin Rebermark, 0-2 (10) Jesper Norrman, 0-3 (19, hörna) Robin Rebermark, 0-4 (48) Johan Andersson, 1-4 (49) Axel Hellberg, 1-5 (65) Jesper Flodström, 2-5 (73, straff) August Elebring, 3-5 (75) Edward Sigfridsson, 3-6 (89) Johan Andersson.

Hörnor: 17-4

Utvisningsminuter: 30-50

Domare: Andreas Broberg

Publik: 81