Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årig back spelade anfallare när VSK åkte ur Svenska cupen: "Inte optimalt"

Rasmus Sjöström är 16 år och försvarsspelare bakom VSK:s givna trio längst bak.
I det skadeläge som råder i laget fick han hoppa in i semifinalen mot Villa. Som forward.
– Det är väl inget att skylla på, men det är klart att det inte är optimalt att ha mig som forward istället för Jonas Nilsson, säger Rasmus Sjöström.

Annons

Rasmus Sjöström.

LÄS ÄVEN: Villas nyförvärv tvåmålsskytt i semifinalen

VSK hade sedan innan Svenska cupen anfallaren Ted Bergström på skadelistan.

Under helgens turnerning har den listan växt: Jonas Nilsson gjorde illa ryggen i den sista gruppspelsmatchen. Simon Folkesson drabbades av en hjärnskakning i samma match, medan Jacob Bucht fick en låsning i ryggen i cupens första match.

Med två anfallare borta fick tränaren Micke Carlsson helt enkelt plocka ihop det han hade.

Rasmus Sjöström, 16 år, är vanligtvis försvarare men fick spela anfallare mot Villa i semifinalen.

– Det var annorlunda. Man är ju van att backa, men nu får man åka med istället, säger han.

VSK fick en usel start på matchen. Villa gjorde 1–0 redan efter 28 sekunder efter slarv och två minuter senare sköt Martin Johansson 2–0 på straff.

TV: Se höjdpunkterna från semifinalen Villa-VSK här

– Man har väl spelat bandy i ett antal år och vet väl hur det fungerar. Men inte mycket mer än så, jag fick lite hjälp av Micke (Carlsson, tränaren) också, säger Rasmus Sjöström om sin ovana roll.

Patrik Sjöström tände lampan igen för VSK på en hörna, men innan den första halvleken var över hade hemmaklubben satt både 3–1 och 4–1. Det hjälpte föga att Patrik Sjöström gjorde mål på hörna igen i andra halvlek – för Villa vann matchen med 4–2.

– Det är väl inget att skylla på, men det är klart att det inte är optimalt att ha mig som forward istället för Jonas Nilsson, säger Rasmus Sjöström, som vidare får hoppas på lite speltid där han är som bäst.

– Klart att man alltid strävar efter det. Men de bästa ska lira, och jag är inte bättre än Bruun (Anders), "Putte" (Patrik Sjöström) eller Edberg (Stefan). Jag får den speltid jag får och är nöjd med den liksom, säger Rasmus Sjöström.

LÄS ÄVEN: Efter cupsmällarna - så är skadeläget i VSK

VSK vann Svenska cupen förra säsongen efter finalseger mot Edsbyn. Nu får man åka hem till Västerås i stället för att försvara titeln.

– Vi hatar att förlora, men har gjort en heroisk insats i den här turneringen. Vi orkade inte riktigt här, men bjöd upp till match, säger tränaren Micke Carlsson, som är "otroligt stolt över killarna".

Med en 16-årig back på topp.

– Ja, vi behövde någon som kunde avlasta på topp för att få vila lite. Jag tycker att han kommer in i det bra och gör det bra efter förutsättningarna. Vi spelade med det vi hade och gjorde det så bra vi kunde. Sen förlorade vi mot ett bättre lag i dag, så det är bara att gratulera Villa.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Villa Lidköping–Västerås SK 4–2 (4–1)

Målen: 1–0 (1) Axel Ekholm, 2–0 (3) Martin Johansson, straff, 2–1 Patrik Sjöström, hörna, 3–1 (7) Christoffer Norin, hörna, 4–1 (30+1) Axel Ekholm, 4–2 (39) Patrik Sjöström, hörna.

Mer läsning