Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldste sonen Hjelm kommer hem

Dan Hjelm öppnar inte för någon comeback i Rättvik.
Men klart är att hans son Jesper Hjelm ansluter på lån från Västerås SK.

Annons

Dan Hjelms äldste son (den yngste Viktor Hjelm spelar redan i Rättvik) återvänder hem. Jesper Hjelm lånas ut från Västerås SK, där han spelat juniorelitserien.

– Han är klar och kommer flytta hem så fort skolan är slut. Vi är väldigt måna om att få tillbaka spelare som har Rättvik som moderklubb. Sedan är det upp till tränarstaben att se hur han har utvecklats, det ska inte jag ha någon uppfattning om, säger Dan Hjelm, sportchef.

Gusse Bjernulf tränade laget förra säsongen. Han kommer nu att få hjälp och stöttning av Stefan Pherson.

– Han har haft ett uppehåll på några år, men blir med nu som bollplank till Gusse. Stefan har en gedigen bandyhistorik, han tränade Falu BS när de vann World Cup och spelade SM-final, säger Dan Hjelm.

Rättvik har annars haft det rätt trögt på transfermarknaden efter säsongen.

– Vi har kontakt med några spelare, även om det inte är så långt gånget. Marknaden för de allsvenska lagen flyttas längre och längre fram, förut var det deadline sista april men nu handlar det mer om sista augusti. Vi söker spetskompetens, vilket vi har ekonomiska förutsättningar till. Men det är lite svårt att attrahera spelare till ett lag som har kvalat sig kvar i allsvenskan de två senaste åren, säger Dan Hjelm.

Sportchefen fortsätter:

– Men vi har 15 spelare klara, så vi sitter inte i sjön. Dessutom en tränande sportchef... Haha, nej, jag skojar bara.

Mer läsning