Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman slutar: "Rätt att någon annan får ta över"

Svenska bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman lämnar sin post. Det meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Marcus Norman lämnar sin post som generansekreterare.

Marcus Norman har varit generalsekreterare för svenska bandyförbundet i drygt fyra år. Nu lämnar han sin post för att "möta nya utmaningar".

– När bandyn nu går in i en ny strategisk period med sikte på 2025 så känns det rätt att någon annan får ta över. Beslutet har växt fram under våren och sommaren då jag haft förmånen att få vara föräldraledig. Jag vill tacka alla underbara profiler i bandyfamiljen som jag fått haft kontakt med och lära känna med under de här åren, kommenterar Marcus Norman till svenskbandy.se.

– Marcus har förtjänstfullt lett förbundets arbete under en viktig utvecklingstid. Bland annat kan nämnas hans insatser för ungdomsbandyn i olika åldrar och framväxten av ordförande- och distriktskonferenser där bandyns framtidsfrågor varit i fokus, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

– Självklart är det kännbart att tappa goda medarbetare. I rådande situation väljer vi dock att se möjligheter i de förändringar som sker och har målsättningen att kombinera rekryteringen av ny personal med en översyn av organisationen, fortsätter Bertilsson.

Under tiden som Norman varit föräldraledig har Fanny Nikula varit tillförordnad kanslichef. Även hon slutar nu på förbundet.

Norman kommer inte att tjänstgöra under sin uppsägningstid, och förbundet kommer omgående att börja söka hans efterträdare. I väntan på att posten tillsätts kommer Stig Bertilsson gå in som tillförordnad kanslichef och arbetande styrelseordförande.

Mer läsning