Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyn hetare än någonsin – Villa Lidköping slår serierekord: "Vi är lyckligt lottade"

/

Det råder bandyfeber i Lidköping.
Sammanlagt har klubben sålt 2030 säsongsbiljetter – ett nytt bandyrekord.
– Det känns fantastiskt roligt, säger klubbchefen Jonas "Sparris" Johansson.

Annons

Villa Lidköping fortsätter sin fina publiktrend. Sedan laget flyttade in i den nya arenan 2009 har publiksnittet stigit för varje säsong. Förra året hade Villa också överlägset störst publik och var det enda laget i serien som snittade över 3000 åskådare per match. Den siffran ser nu ut att slås.

Inför säsongen 2015/2016 har Villa Lidköping sålt 2030 säsongsbiljetter. En siffra som inget tidigare lag i Elitserien nått. Och för varje dag som går stiger siffran.

– Vi är otroligt stolta samtidigt som vi är ödmjuka då vi vet att det kan svänga fort. Vi måste fortsätta leverera, både på och utanför planen, säger Jonas Johansson som förklarar att Villa jobbar hårt för att locka folk till arenan.

– Vi har haft olika kampanjer och erbjudanden kring säsongskorten. Sedan jobbar vi mycket runt våra matchevenemang. Det ska vara en totalupplevelse att se bandy hos oss. Vi vill fylla matchen med mer än bandy. Det attraherar en större massa. Vi bygger upp inför matchen med intervjuer, annonsering och övrig reklam som ska peaka på matchdagen. Vi utsmyckar arenan så att fansen ska känna något. Just mjuka värden, känslor, är något vi prioriterar. Belackarna tycker att vi hockeyfierat vår produkt. Men om det krävs för att ha över 3000 i snitt så är det inget vi ska skämmas över.

4250 personer ryms sammanlagt i Sparbanken Lidköping Arena. En förhoppning från klubbens sida är att arenan ska bli utsåld någon gång under säsongen. Just mycket publik på hemmamatcherna är också något som kan komma att påverka lagets prestationer, menar Jonas Johansson.

– Vi har en lojal och trogen hemmapublik som är jätteviktig för oss. De hjälper oss bygga en trygghet och stämning på hemmaplan. De skapar ett bra engagemang och det märks att de bryr sig om laget. Vi är lyckligt lottade att ha en så bra publik.

Mer läsning