Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandypuls storsatsning fortsätter – så bevakas elitserien kommande säsong

Bandypuls fortsätter sin satsning.
Nu som officiell mediepartner till elitserien – och med en ny exklusiv tv-rättighet.
– Våra användare älskar bandy, så det känns underbart att ge dem en fortsatt satsning, säger Mattias Wallström, MittMedias sportchef.

Annons

Det är tre år sedan Bandypuls, som drivs av MittMedias sportredaktion, föddes. Till en början som en sajt med fokus på lagen från Hälsingland, för att därefter växa till att bli Sveriges bästa bandysajt och bandyapp.

– Vår redaktion har en stark kärlek till bandy, det påminner om ett kärleksfullt äktenskap, och vi jobbar varje dag med att ge alla Sveriges bandyfans bästa möjliga upplevelse, säger Mattias Wallström.

Direktsända matcher har varit en del av Bandypuls, där det förra säsongen handlade om över 80 matcher. Tyvärr blir det inga direktsända matcher denna säsong.

– Vi jobbade hårt för att få sända samtliga elitseriematcher, men elitserien valde att gå en egen väg genom sin satsning med Bandyplay och att sända samtliga elitseriematcher i egen regi, säger Mattias Wallström och fortsätter:

– I stället har vi jobbat fram en annan lösning som båda parter är nöjda med.

Bandypuls blir officiell mediepartner till elitserien säsongen 16/17 och 17/18 och det gör att Bandypuls bland annat kommer att:

• Ha exklusiv rätt att visa nyhetsklipp från samtliga elitseriematcher.

– Det gör att vi kommer att kunna visa allt det hetaste från alla omgångar. Drömmålet, tacklingen som domaren missade, häftiga hörnvarianter och så vidare, säger Andreas Tagg, en av två redaktörer på Bandypuls.

• Ha highlights från samtliga elitseriematcher.

• Fortsätta att utveckla mediekoncept kring svensk bandy tillsammans med elitserien, för att stärka produkterna Bandypuls och elitserien.

– Bandypuls har visat att de tar bandy på allvar, på ett sätt som sätter dem i framkant bland medieaktörer. Därför känns det jättebra att vi utvecklar vårt samarbete och att vi gör det långsiktigt, säger Per Selin, bandyns ligachef.

Senare i veckan presenterar Bandypuls hela sin redaktionella satsning.

– Våra användare har en passion för bandy som få sporter kan mäta sig med och vi vill bevaka sporten med samma passion, och det tror vi att vi kommer göra med vårt upplägg inför säsongen. Ni får veta mer inför premiären, säger Christoffer Million, också redaktör för Bandypuls.

Mer läsning