Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bissen" kritisk mot MMA-scenen

/
  • Mathias

2010 drabbades Mathias "Bissen" Larsson av en stroke.
Nu uttalar sig bandyprofilen kritiskt mot MMA efter "blodbadet" mellan Alexander Gustafsson och Daniel Cormier.
– Jag vet vilket helvete det är att leva med en hjärnskada, säger han till Expressen.

Annons

Tidigt på söndagsmorgonen gick MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson en titelfight mot amerikanen Daniel Cormier. Svensken förlorade matchen, som beskrevs som ett blodbad av kvällstidningarna, och fördes efteråt till sjukhus för att sys.

Under måndagen gjorde Expressen en intervju med förre bandyprofilen Mathias "Bissen" Larsson som 2010 drabbades av en hjärnblödning. I intervjun uttalar sig 40-åringen, som bland annat vann SM-guld med Västerås SK under sin aktiva karriär, kritiskt mot hela MMA-sporten.

– Alexander är en otrolig fin människa och stor förebild för många. Varje gång han ska gå en MMA-match ber jag till högre makter att ingen ska skada sig allvarligt eller dö, säger Mathias "Bissen" Larsson till tidningen .

Han fortsätter:

– Att det 2015 finns en "sport" där det går ut på att slå motståndaren medvetslös och där medier och politiker står bredvid och hyllar MMA gör mig mycket fundersam när vi ser allt våld som pågår i vår värld.

Efter karriären har Mathias "Bissen" Larsson gjort sig ett namn genom välgörenhetsprojektet Bissen Brainwalk. Som bandyspelare representerade Köpingsonen, utöver VSK, klubbar som Bollnäs, Edsbyn, Vänersborg och Motala.

Mer läsning