Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs till semifinal efter superdrama – matchhjälten: "En otroligt skön känsla"

Edsbyn var bara en straff från semifinal i Svenska cupen. Då klev Patrik Aihonen fram och blev hela Bollnäs hjälte. – Det är extra roligt när det är spänning hela vägen, säger målvakten efter straffräddningen i matchens sista minut.

Annons

Bollnäs är klart för semifinal i Svenska cupen efter sanslös dramatik i Lidköping. Bollnäs ledde med 2–1 och såg ut att ha kontroll på ledningen när Edsbyn fick straff i slutminuten.

Mål där och Edsbyn hade tagit semifinalplatsen. Men när Jonas Edling drog till från straffpunkten svarade Patrik Aihonen för en räddning som säkrade avancemang för Bollnäs.

TV: Se höjdpunkterna från hälsingederbyt här

– Klart det är en skön känsla. Det var inte så mycket tid kvar heller, så jag tänkte att nu klarar vi det här. Det var väl deras sista chans. En otroligt skön känsla, säger han.

Hur tänker man som målvakt när Jonas Edling lägger upp bollen på straffpunkten för att skjuta Edsbyn till semifinal?

– Stå upp så länge som möjligt. De brukar försöka skjuta högt och han sköt ganska mitt på, så jag hann inte undan, skrattar Patrik Aihonen, som trots dramatiken höll sig kall under matchen.

LÄS ÄVEN: Bollnäs vann klart – Hammarby utslaget

– När man är inne i det är det ganska lugnt, man är så fokuserad på det man ska göra. Men det är klart att det blir lite nerver. Edsbyn är alltid roliga att möta och det är extra roligt att vinna mot dom så klart.

Hur mycket energi får ni av den här avslutningen?

– Man får alltid energi av att vinna, och att vinna mot Edsbyn i ett derby i en avgörande match för semifinal – då blir det mycket energi i kropparna. Det är extra roligt när det är spänning hela vägen.

Har ni potential att vinna hela cupen?

– Ja, det har vi. Vi spelade bra nu och mot Hammarby. Vi har bra försvarsspel och har bara släppt in två mål på två matcher, så det ser väldigt bra ut.

LÄS ÄVEN: Westh frustrerad efter förlusten mot Villa

Edsbyn har fortfarande en liten chans att nå semifinal, men då krävs att avhängda Hammarby besegrar Villa – som jagar gruppseger – med minst tre mål eller resultatet 4–2.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Bollnäs–Edsbyn 2–1 (2–1)

Målen: 0–1 (20) Daniel Liw, hörna, 1–1 (22) Ville Aaltonenm, hörna, 2–1 (26) Christian Mickelsson, straff.

Mer läsning