Tisdag 23 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs utslaget – Hellmyrs haltade av isen: "Det ömmar just nu"

Bollnäs föll mot Sandviken efter förlängning i Svenska cupens första semifinal.
Sedan haltade stjärnan Per Hellmyrs av isen.
– Det är ingen fara, säger han efter 2–3-förlusten.

Annons

Per Hellmyrs.

LÄS ÄVEN: Edlund avgjorde semifinalen - hyllar lagkamraten

Bollnäs är utslaget ur Svenska cupen efter ett jämnt möte med favoriten Sandviken. Trots dubbla överlägen, efter ett tidigt straffmål av Christian Mickelsson och ett vackert solomål av Daniel Berlin i 54:e minuten, var det till slut Christoffer Edlund som tog SAIK till final.

– Jag tycker att vi gör en jävligt bra match faktiskt, det är jämnt ända in... Vi har en bra och trygg defensiv och stark bollhållning. Vi är ändå nära, med hörnor och frislag, men det är väldigt små marginaler, säger Per Hellmyrs, som haltade av isen efter semifinalen.

– Jag tror att jag har dubbla lårkakor och ett skärsår. Jag fick Alan (Dzhusoev) på samma lår två gånger, men det är smällar som händer och som går att spela med. Det är ingen fara att spela, men det ömmar just nu.

LÄS ÄVEN: Se höjdpunkterna från Sandviken-Bollnäs

Även om Per Hellmyrs är nöjd med spelet så svider resultatet, menar han.

– Det blir så, men vi är medvetna om att vi hade kunnat åka ur i går kväll om Edling (Jonas) satt straffen. Då hade vi medstuds. Så inte deppar vi ihop för det här. Vi har fått bra matchträning och gjort bra matcher. Vi har mycket att ta med oss, säger Bollnässtjärnan, som trots söndagens lättare skada spelar i World cup om två veckor.

– Ja ja, det är ingen fara, säger han.

LÄS ÄVEN: Edsbyn utslaget efter Edlings straffmiss

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Sandviken–Bollnäs 3–2 (1–1) efter förlängning

Målen: 0–1 (8) Christian Mickelsson, straff, 1–1 (24) Ted Haraldsson, 1–2 (53) Daniel Berlin, 2–2 (55) Linus Forslund, hörna, 3–2 (i sudden) Christoffer Edlund.

Mer läsning