Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs vann klart – Hammarby utslaget ur Svenska cupen: "Vi är inte alls där"

Hammarby har en match kvar i Svenska cupen. Ändå är laget utslaget efter 0–3-förlusten mot Bollnäs på lördagen.
– Det känns förjävligt, säger Hammarbys nya lagkapten Carl-Johan Rutqvist.

Annons

Carl-Johan Rutqvist.

LÄS ÄVEN: Bandypuls liverapporterar från dag 2 i Svenska cupen

Hammarby möter Villa Lidköping i lördagens sista match i Svenska cupen. Men redan efter två omgångar står det klart att laget inte kan avancera till söndagens semifinaler.

– Vi kom hit med förhoppningen att gå långt som vi brukar, men vi är inte där från första matchen. Det känns förjävligt faktiskt, säger Carl-Johan Rutqvist.

Vad har gått fel?

– Jag vet inte om det är ovana med stor plan. Vi har lite rinkdefensivt spel i oss och kliver inte in i närkamperna. Vi tar lite för givet att vi ska bryta, men gör det inte samlat. Det är smådetaljer som är jävligt viktiga.

TV: Se höjdpunkterna från Bollnäs-Hammarby

Det här är inte tillräckligt bra, tycker du?

– Nej nej, det är det inte. Vi är inte alls där i närkampsspelet och i offensiven borde vi kunna hålla i boll mycket mer, speciellt mot Bollnäs som vill ha mycket boll. Så fort vi får chansen att gå till anfall gör vi det med tre-fyra spelare och det går inte mot ett lag som Bollnäs, säger Carl-Johan Rutqvist, som tagit över kaptensrollen efter Adam Gilljam.

– Inte är det mycket att fundera över. Det är bara att köra på. Det är många ledare i laget som hjälps åt att dra ett stort lass.

LÄS ÄVEN: Edsbyns superskytte sänkte Hammarby

Daniel Berlin blev tvåmålsskytt i matchen. Det bäddar för ett direkt avgörande möte med Edsbyn klockan 17.15 på lördagen.

– Det blir jättebra. Vi har revansch att ta eftersom vi torskade mot dom senast. Vi ska göra som vi gjorde nu och ännu lite bättre så tror jag att vi ska ha en bra chans, säger han.

– Det här var en stabil vinst och klart rättvis. Vi kunde nästan ha gjort något mer mål sådär, men det var en stor förbättring mot för gårdagen (mot Villa). Vi hade mer fart och spelade mycket mer tillsammans.

TV: Se höjdpunkterna från Edsbyn-Hammarby

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Mål: 1–0 (18) Christian Mickelsson, 2–0 (40) Daniel Berlin, 3–0 (48) Christian Mickelsson

Utvisningar: Bollnäs 1x6, Hammarby -

Mer läsning