Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broberg och Edsbyn räckte inte ända fram i P16-slutspelet

/
  • Brobergs Edvin Wigren och Kungälvs Lucas Widman i kamp om bollen på Hällåsen i Söderhamn.

SM-semifinalspelet för landets åtta bästa P16-lag avgjordes i helgen.
Men hälsingelagen, Broberg och Edsbyn kunde inte utmana om en plats i finalen.
– Vi var med i alla matcherna, men räckte inte riktigt till, säger Brobergs tränare Bengt Jonsson.

Annons

Seminfinalerna avgjordes genom poolspel. Spelplatser för de två grupperna var Hällåsen i Söderhamn och Sapa Arena i Vetlanda. För Broberg slutade det, trots hemmaplan, med tre raka förluster – Kungälv 0–4, Tillberga/Köping 2–3 och Nässjö 3–10.

– Den första och framför allt andra matchen är kanske de bästa under hela säsongen. Mot Tillberga var det bra bandy från båda håll. Men vi har en lite för tunn trupp kan jag tycka, säger tränaren Bengt Jonsson.

2007 vann Broberg SM-finalen för P19-lag med bland annat Ted Bergström, Vadim Arkhipkin och Adam Gilljam i laget. Sedan dess har klubben haft svårt att göra sig gällande i de här sammanhangen på ungdomssidan. Men säsongen som gick är ett stort steg framåt.

– Det finns några killar som är riktigt bra, säger Jonsson.

Edsbyn vann den norra serien före Broberg. Edsbyn besegrade också Blåsut/Vänersborg med 11–6. Men sedan blev det två förluster mot Karlstad 2–7 och hemmalaget Vetlanda 0–9.

Gruppsegrarna Tillberga/Köping och Karlstad, som vann alla sina respektive matcher, möts nu i finalen på Behrn Arena i Örebro på söndag.

Mer läsning