Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobergs Fritiof Hagberg målskytt när Norge föll – och allsvensk profil satte två för USA

Matcherna mellan Norge och Vitryssland brukar sluta med nordisk seger.
Men när bandy-VM drog i gång var det Vitryssland som gick segrande ur striden.

Annons

Norge inledde sitt VM-äventyr med att ställas mot Vitryssland. I de senaste fyra VM-mötena lagen emellan hade Norge gått segrande ur striden.

Till en början såg det även ut som att det skulle gå mot det hållet även i år, efter att Fredrik Randsborg redan i den fjärde matchminuten gav Norge ledningen. Men dryga halvtimmen in på matchen hade Vitryssland vänt, och ledde då med 3–1. Två av de tre målen svarade Andrey Kabanov för. Innan matchen var över hann Kabanov dessutom med att sätta ytterligare två kassar.

3–1-ledningen gav Vitryssland grepp om matchen, ett övertag som man aldrig släppte. Till slut vann man matchen med 7–5. En besvikelse för Norge, där Brobergs Fritiof Hagberg gjorde målet som innebar en norsk reducering fram till 4–6 i den andra halvleken.

Matchen mellan USA och Lettland blev desto mindre odramatiskt. USA gasade i från redan innan paus och ledde med 6–0 i halvtid. En ledning som hade växt till hela 11–1 innan matchen var över. Borlänges Kevin Brown, tidigare i Ljusdal, gjorde två mål för USA.

– Skön första dag i Ryssland, oavsett motstånd är det alltid skönt för team USA att vinna, skriver Kevin Brown på Twitter.

Läs mer: Matchfakta från måndagens VM-matcher

Mer läsning