Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då: stoppades av skräckskada – Nu: skön landslagscomeback

Annons

För första gången på tre år var VSK Bandys forward Ted Bergström uttagen i A-landslaget. Efter 5-2-segern mot Finland berättade han om att åter få chansen:

Ett jäkla lyft jämfört med för tre år sedan då jag åkte på långtidsskadan.

2012 vann Ted Bergström VM-guld. Under 2013 var han stundtals uttagen i landslagstruppen. Men i oktober samma år satte Hammarbys Carl-Johan Rutqvist in en ful bentackling på Bergström som innebar att han blev borta från spel i fyra månader på grund av ett trasigt ledband.

Sedan dess har inte VSK-forwarden blivit uttagen i landslaget. Fram till på fredagskvällen då Blågult slog Finland med 5-2. Vilket förbundskapten Svenne Olsson motiverade så här i en sommarintervju med Bandypuls:

– Jag har följt Ted i Broberg sedan han växte upp och han fick chansen för en massa herrans år sen. Men sedan inledde han VSK-tiden med en tuff och tråkig knäskada och då föll han bort ur diskussionerna. Han är en spelare som står för bra saker i sin offensiva roll och är också en sådan spelare som gör bra saker i tuffa matcher.

LÄS MER: Sverige vann komfortabelt mot Finland - till slut

Bergström:

– Det var riktigt tungt då runt omkring när jag åkte på knäskadan. Att bli uttagen nu är en bekräftelse på att jag har jobbat mig tillbaka och det känner jag ju, att det är ett jäkla lyft från när jag var med om skadan, säger Bergström.

Hur gick det gör dig i landslagscomebacken?

– Det var ganska svårt. Det skiljer sig ju mycket gentemot VSK, hur vi vill spela, tajmingen, nya lagkamrater och så vidare. Det här var också första matchen. Men det kändes som att det gick bättre och bättre desto längre matchen gick. Sedan får vi se om jag får chansen igen i morgon (lördag, åter mot Finland) också.

LÄS MER: Gilljam efter segern mot Finland: "Mycket vi kan göra bättre"

Han var en av fyra VSK-spelare som lirade mot Finland. Liksom landslagsdebutanterna Patrik Sjöström och Simon Folkesson. Och Grönvitts spetsspelare Simon Jansson.

– Jag tyckte att det gick bra för oss allihop. Kul att vara många VSK-are i landslaget. Sedan märks det ju att det är tidigt på säsongen för alla. Jag menar, det här var vår tredje match.

Blågult vann alltså träningsfajten mot Finland med 5-2 i Vetlanda.

Vad säger du om matchen?

– En klassisk landskamp mot Finland, tänkte jag säga. De gör det bra, är kompakta, fysiska och försöker fixa hörnor. Vi jobbade mycket med grunderna och har mycket att slipa på. Vi vill först och främst sätta en bra defensiv och sedan bygga därifrån.

Mer läsning