Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Mossbergs drömstart gav SAIK kvartsfinalplats i World Cup: "Helt upp till mig hur bra jag vill bli nu"

19 sekunder. Det räckte för att SAIK skulle ta ledningen mot Baikal i World Cup. Anfall och mål sköttes av Daniel Mossberg, som är tillbaka och jagar matchform efter sin operation.
– Jag är lite svullen men det är ingenting att klaga på, säger Mossberg efter att SAIK säkrat en kvartsfinalplats.

Annons

Daniel Mossberg var tillbaka redan på torsdagen mot Hammarby när SAIK vann med 5–2.

Sandviken vann mot Hammarby i sin första match i World Cup på torsdagen, och hade därmed chansen att säkra avancemang från gruppen redan på fredagskvällen när man mötte ryska Baikal Energy.

En på förhand intressant match, där SAIK fick en riktig drömstart. I det första anfallet, bara 19 sekunder in i matchen, gjorde Daniel Mossberg ledningsmålet för SAIK.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag får bollen mitt på plan och där tycker jag ju om att ha bollen, sedan kommer jag en mot en mot liberon och då blir det mål, säger Daniel Mossberg, som dock inte fick leva särskilt länge på ledningen.

LÄS OCKSÅ: Vi liverapporterar under hela World Cup – här är allt om dag två

Bara minuter senare kvitterar Baikal, och första halvlek bjuder inte på något skönspel från något av laget.

– Det var en ganska bra start det där, det får vi vara nöjda med. Sedan tycker jag att vi går ner oss lite och gör en sådär första halvkek, det är väl samma som i första matchen, vi är inte riktigt på tå i början. Men sedan, precis som igår gör vi en bra andra halvlek, säger Mossberg.

LÄS OCKSÅ: Stukad Pettersson bakom SAIK:s öppningsseger: "Man börjar tänka ganska mycket"

Erik Pettersson inledde den andra halvleken med att tidigt ta tillbaka SAIK:s ledning, och efter det var Baikal aldrig nära.

– Vi pratar mycket om att vi vill ha en bra defensiv och åka mycket skridskor i den, och har man en bra defensiv så brukar offensiven komma så vi får ju börja där och det gjorde vi i andra halvlek och då kommer det automatiskt framåt.

LÄS OCKSÅ: Här är SAIK:s hyllning till avlidne supportern: "Kul att kunna ha med honom på något sätt"

Mossberg missade Svenska cupen på grund av en fotoperation. Han var tillbaka och spelade match redan förra veckan i en träningsmatch mot Motala, men nog får man säga att det är World Cup som är det första riktiga testet för foten.

– Jag är lite svullen men det är ingenting att klaga på, det är helt upp till mig hur bra jag vill bli nu. Jag får gå in och kyla lite nu, men det är ingenting som är något så utan benet som var löst är ju borta.

Matchformen menar Mossberg inte riktigt finns där än, även om den såg ut att vara på god väg på fredagskvällen.

– Jag har ju varit i bättre form, men det kommer, det är många matcher kvar.

I och med segern är SAIK klara för kvartsfinal, som spelas på lördagskvällen. Innan det spelar man sin sista gruppspelsmatch mot finska Botnia, på lördagsförmiddagen.

LÄS OCKSÅ: Efter smällen mot Pizzoni Elfving – Hammarby anmäler SAIK-spelare: "Det är avsiktligt"

MATCHFAKTA – World Cup

Bajkal Energy–Sandvikens AIK 1–5 (1–1)

Målen: 0–1 (1) Daniel Mossberg, 1–1 (4) Timur Kutupov, 1–2 (33) Erik Pettersson, 1–3 (41) Hannes Edlund, 1–4 (49) Dennis Henrikssen, 1–5 (54) Erik Pettersson.

Mer läsning