Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edling efter uttåget: "Kändes som att man skulle svimma"

/

Utspelat i första halvlek.
Heroisk insats efter paus.
Ett sargat Edsbyn hotade ryska jätten Jenisej – men fick till slut se sig besegrat.
– Det kändes som att man skulle svimma där ett tag, säger lagkaptenen Jonas Edling

Annons

Skadorna i Edsbyn har avlöst varandra under hösten. World cup blev inget undantag: Målvakten Erik Persson skadade nacken , Daniel Liw tvingades avstå lördagens spel på grund av ljumskkänning och Daniel Välitalo fick bryta turneringen redan efter första matchen – även han med ljumskkänning.

LÄS ÄVEN: Edsbyn vann – trots skador i backlinjen

Trots svåra förutsättningar och med flera juniorer på bänken hotade Edsbyn ryska storlaget Jenisej i kvartsfinalen. Men till slut orkade Jonas Edling och Edsbyn inte stå emot – efter en första halvlek som krävde mycket energi av en redan tunn trupp.

– Vi får slita för allt vi äger och har för att hålla 0–1 fram till paus, säger lagkaptenen, som var en av flera som slet när laget drabbades av tre snabba utvisningar i första halvlek.

– Jag tycker att det är utvisningarna som gör oss nedtryckta. Då får vi jobba jäkligt hårt, det kändes som att man skulle svimma där ett tag, fortsätter Jonas Edling.

LÄS ÄVEN: Så var Edsbyn–Jenisej – minut för minut

Mot alla odds vände Edsbyn till 2–1 i andra halvlek innan Jenisej vände tillbaka – inte minst efter ett mål som Henrik Karlström tappade in till 2–2.

– Det är lite tråkigt, men han nyper en straff innan det. Han gör en bra match och ska hyllas, säger Jonas Edling.

När Sergej Lomanov gjorde 2–4 såg matchen ut att vara avgjord, men Mattias Hammarström tände hoppet genom ett hörnmål med tre minuter kvar. Jenisej, som hade flera träffar i virket under matchen, höll undan och avancerade till söndagens semifinal.

– Det är lite surt att vi inte får ett kryss och lite straffar, det hade varit roligt, säger Jonas Edling.

LÄS ÄVEN: Rönnkvist inringd och målskytt direkt

Trots uttåget mot Jenisej kunde Edsbyns lagkapten inte vara annat än nöjd med insatsen i World cup. Efter 2–5-förlusten mot Sandviken i premiären gjorde laget 5–2 på Vänersborg, spelade 3–3 mot Dynamo Moskva och krossade norska Ready med 12–0 inför kvartsfinalen.

– SAIK, där är vi inte så jäkla nöjda, men sedan gör vi bra matcher hela vägen. Det känns som att vi är starka och nu är det bara att ladda för serie, säger Jonas Edling, som tror att lagmoralen stärkts ytterligare efter en tuff helg.

– Vi är inte så många i truppen, det känns som att vi har tre skadade konstant. Men vi rår ändå på topplagen och kan mäta oss med dom, så det är riktigt starkt.

Enligt Jonas Edling ska Erik Persson, som röntgade nacken under fredagen, inte ha fått några skelettskador efter smällen mot Vänersborg. Det ska i stället handla om en muskulär skada. Det är oklart hur länge Erik Persson blir borta.

Mer läsning