Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund om avstängningen i VM: "Det kommer krävas en förklaring"

/
  • Christoffer Edlund skriker ut sin frustration under semifinalen mot Finland.

Christoffer Edlunds ilska efter fiaskot mot Finland straffade sig.
När Sverige slog Kazakstan i bronsmatchen stod avstängde SAIK-anfallaren på läktaren.
– Det kommer från att man var förbannad, säger han.

Annons

Känslorna sprutade i det svenska lägret efter semifinaluttåget mot Finland på lördagen. Många svenska spelare hade starka synpunkter på domarinsatsen efter fiaskoinsatsen.

En av dem var Christoffer Edlund, som drog på sig två matchers avstängning under efterspelet i Volga-Sport-Arenas korridorer. Enligt Aftonbladet skällde SAIK-anfallaren bland annat ut två volontärer och en person i organisationsstaben.

Läs mer: Drömmen om VM-guld blev till brons för förbundskaptenen: "Det gör bara ont"

Någon exakt förklaring till avstängningen har 27-åringen inte fått. Däremot träffade han den ryske huvuddomaren Nikita Yuklyaevskikh under bronsmatchen mot Kazakstan.

– Han beklagade sig för att jag är avstängd. Jag frågade två frågor efter matchen (mot Finland) i lugn ton innan det bröt ut i frustration, säger Christoffer Edlund.

Vad var det för frågor?

– Det kan jag hålla för mig själv, men det var absolut inget som hade med något fult ord att göra. Det var inget värre än efter någon annan match. Det känns väldigt konstigt om det beror på något sådant.

Hänger avstängningen med till nästa års VM nu?

– Jag hänger inte med riktigt, men till dagens match hann vi inte göra något. Men det kommer krävas en förklaring och på något sätt överklaga det beslutet i och med att domarna inte heller ville att det skulle bli så här. Det känns konstigt att de kommer fram till mig och säger någonting.

Läs mer: Krönikör Andreas Tagg: "Ett brons ingen vill ha – men för tidigt att kräva Olssons avgång

Under måndagen reser Sverige hem med en bronsmedalj i bagaget. VM är över och det slutade inte alls som Christoffer Edlund, de andra spelarna, ledarna och supportrarna på plats hade väntat sig.

– Vi hade gärna haft en match kvar här senare på dagen (finalen), det var den bilden man hade målat upp i huvudet. Tyvärr blev det inte som vi tänkt oss. Det går att älta gårdagens match hur mycket som helst, men hur man än vrider och vänder på det har det med vår egen prestation att göra. Det är svårt att sätta ord på det, men vi har oss själva att skylla. Vi är besvikna på oss själva.

Läs mer: Hans Andersson sågar svenska insatsen mot Finland: "Kosmiskt många snäpp ner"

Mer läsning