Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn med hopp inför semiretur

/
  • Oscar Wikblad blev ende målskytt för Edsbyn i den första semifinalen mot Vetlanda. Returen spelas på måndag i Sapa Arena.

Vetlanda är Sveriges kanske bästa P20-lag.
På torsdagen kopplade man också grepp om semifinalen mot Edsbyn – efter 3–1 i Svenska Fönster Arena.
– Men det är en kryssmatch sett till det vi skapar, säger Edsbyns tränare Peter Törnberg.

Annons

Vetlanda var överlägset i grundserien, obesegrat efter 20 matcher och med imponerande 215–70 i målskillnad. Seriens poängkung Filip Bringe svarade för 93 poäng, 40 fler än poängligatvåan Philip Florén som är junioravbytare i Villa Lidköping och van spel i elitserien.

Men den spetskompetensen lyckades Edsbyn neutralisera i torsdagens semifinal.

– Nästan i alla fall, de har ju några fler som är bra. Men jag vet inte hur många klara lägen vi bränner i dag. Vi blev nog överraskade att vi kommer fram så mycket, främst i första halvlek, säger Peter Törnberg.

Men det var Vetlanda som fick en smakstart, det tog bara 44 sekunder innan Martin Lindqvist satte 1–0 bakom Hampus Lindén i Edsbymålet.

– Det är enda tavlan vi gör i matchen, säger Peter Törnberg, som ändå fick se sitt lag gå till pausvila med 1–1.

För efter alla missade lägen kom till slut utdelningen då Oscar Wikblad, framspelad av Anton Dahlberg, fick in kvitteringen.

– Det är ett fint lyft som Oscar blir fri på i lite trängt läge. Starkt att få in den, säger Peter Törnberg.

Avgörandet kom efter dryga timmen då Vetlanda med två snabba mål gick upp till 3–1. Efter det jagade Edsbyn en reducering, nog så viktigt eftersom lagen bara möts två gånger och det är målen som räknas.

– Vi orkade inte ta de positioner vi ska vara i och då tar de vara på det. Vi har lägen till lägen efter det men är lite stressade, fast det är naturligt att det blir så, säger Peter Törnberg.

På måndag spelas returen i Sapa Arena, och Peter Törnberg tror på en vändning nu när Edsbyn på allvar fått känna hur nära man faktiskt är att kunna ge Vetlanda säsongens första förlust.

– Kan vi skapa lika mycket nästa match så är vi med i allra högsta grad, vi går in stärkta till den matchen, säger han.

Men som uppladdning inför måndagen väntar först SM-final i P18 för nio (!) av spelarena i P20-laget.

Mer läsning