Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter historiska milstolpen i ryska ligan – Ivanushkin gjorde hattrick i VM-premiären

/
  • Evgeny Ivanushkin, tremålsskytt för hemmanationen i VM-premiären.

Strax före VM gjorde Evgeny Ivanushkin sitt 900:e mål i den ryska ligan.
När VM inleddes stod den 36-årige veteranen åter igen i fokus.
Den ryska stjärnan svarade för ett hattrick när Kazakstan besegrades med 9–1.

Annons

Ryssland klev in i VM på måndagen, och man gör det som favorit för att återigen vinna mästerskapet. På vägen fram mot den på förhand så givna finalen mot Sverige så inledde man mästerskapet med att på ett enkelt och övertygande sätt avfärda Kazakstan.

Läs mer: Simon Jansson om läckra solomålet i VM-debuten: "Det var väl ganska snyggt"

I huvudrollen återfanns anfallsstjärnan Evgeny Ivanushkin, som strax före VM gjorde sitt 900:e mål i den ryska ligan. Med det är han den tredje bästa målskytten i ligans historia. Och att den numera 36-årige stjärnan fortfarande har mycket kvar att ge visade han även mot Kazakstan.

Redan efter fem minuters spel gav han sitt Ryssland ledningen och knappa halvtimmen in i matchen hittade han rätt igen. Det målet betydde 4–0, efter att Pyotr Zakharov och Yuri Vikulin dessförinnan hade stuckit emellan med varsitt mål.

Läs mer: Matchfakta från måndagens VM-matcher

Direkt efter paus fullbordade Evgeny Ivanushkin sitt hattrick, då han tryckte in 6–0 på hörna. Ryssland styrde och ställde och kontrollerade matchen som förväntat, från start och fram till slutsignalen. Då löd segersiffrorna alltså 9–1 i ryssarnas favör.

Ett orosmoln för Ryssland är dock att målvakten Roman Chernykh tvingades kliva av isen halvvägs in i den andra halvleken. På tisdagen ställs Ryssland mot Finland, som inledde med att förlorar med hela 1–9 mot Sverige.

Läs mer: Brobergs Fritiof Hagberg målskytt när Norge föll i VM-premiären

Mer läsning