Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter smällen mot Pizzoni Elfving – Hammarby anmäler SAIK-spelare: "Det är avsiktligt"

David Pizzoni Elfving lämnade isen blodig.
Hammarby agerade och anmälde Dennis Henriksen – men anmälan avslås då den kom in för sent.
– Vi tolkar det som att det är avsiktligt, säger Hammarbys tränare Misja Pasjkin.

Annons

David Pizzoni Elfving med blodig näsa.

Det var i slutet på matchen mellan Hammarby och Sandviken som David Pizzoni Elfving fick en smäll mot ansiktet. Hammarbyspelaren lämnade isen med blodet rinnande från näsan.

Under fredagen agerade Hammarby genom att anmäla Sandvikens Dennis Henriksen.

– Vi har gjort en anmälan mot Sandvikens nummer 22. Vi har tittat på bilderna och vi tolkar det som att det är avsiktligt, han rappar vår spelare i ansiktet, säger Hammarbytränaren Misja Pasjkin och fortsätter.

– Man ansvarar för sin egen klubba. Och är det så att det inte sker avsiktligt, då kommer man fram efteråt och ber om ursäkt när man ser att blodet rinner.

Hur är läget med Pizzoni Elfving i dag?

– David är väl blå och så, det är ett jack i näsan. Nu tar det där men det hade lika gärna kunnat vara ett öga och det är inte okej. Därför bör man granska den här situationen.

Bandypuls har varit i kontakt med Dennis Henriksen, som menar att det inte alls var avsiktligt.

– Jag uppfattade knappt situationen själv men uppenbarligen har jag på något sätt träffat honom olyckligt. Inte alls meningen och jag hoppas att han mår bra, skriver Henriksen i ett sms.

Sandvikens tränare Magnus Brodén uppfattade inte situationen från sin position på bänken.

– Jag ser inte alls vad som händer, jag ser bara att David ligger ner helt plötsligt. Jag kan inte uttala mig om det från min position och jag har inte sett det på film heller. Anmälan är ju dessutom avslagen och ett beslut är fattat, den kom in för sent.

Internationella bandyförbundet, som står som arrangör för World cup, kommer alltså inte att granska ärendet. Detta då anmälan lämnades in senare än fyra timmar efter matchens slut.

– Ja, jag har fått info om att anmälan ska komma inom fyra timmar efter match, annars så kommer dom inte att titta på det. Det är ju väldigt olyckligt och inte bra om det är reglerna som gäller, säger Misja Pasjkin.

Mer läsning