Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter VM-fiaskot – Westh kritisk till domarinsatsen: "Inte vet jag om det är uppenbart"

/

En underprestation av gigantiska mått.
Men efter Sveriges fiasko i VM-semifinalen riktades störst fokus åt domarhåll.
– Hela laget är förbannat, säger lagkaptenen Andreas Westh efter 2–3-förlusten mot Finland.

Annons

TV: Bäckmans sågning av domarna: "Det är korrumperat – det sjukaste jag har sett"

Det som började så bra slutade i ett svenskt VM-fiasko. Efter två starka prestationer mot Finland och Ryssland i gruppspelet låste sig allt för Sverige i semifinalen mot Finland.

TV: Million: "Förvånad över hur ett svenskt landslag kan vara så uselt"

– Det är skittråkigt, det är tungt. Vi kommer inte upp i vår kapacitet över huvud taget. Vi väntar på att det ska rulla i gång i andra, men... Sedan är det situationer man är förbannad på, helt klart. Hela laget är förbannat, säger Andreas Westh och syftar till domarinsatsen.

LÄS MER: Det svenska praktfiaskot – missar VM-final

Det var den som var det stora samtalsämnet i korridorerna i Volga-Sport-Arena efter semifinalförlusten.

– Det är ett antal hörnor, inte bara tre-fyra utan det är fler, som han bara skiter i att blåsa på. Man ska inte spekulera så mycket, men jag vet hur det kan vara, säger Andreas Westh.

Han fortsätter:

– Summa summarum gör vi ingen bra match. Det är en jämn match och då vill man ha med sig domslut på slutet för att ha chans att gå i kapp. Men man ska gratulera Finland, helt klart. De gör en bra match.

LÄS MER: Ryssland lekte sig till final

Inför semifinalen, i samband med uppvärmningen, uttryckte Svenne Olsson en lättare oro över att matchen skulle dömas av en rysk domare (Nikita Yuklyaevskikh). Andreas Westh tänkte inte i de banorna på förhand, men kan inte undgå att spekulera efterhand.

– Jag hade inte funderat så, men det kan hända saker. Inte vet jag om det är uppenbart, men jag vill inte säga att det är något sådant. Men det är klart att man kan fundera på de bitarna eftersom vi gjorde en bra match mot ryssarna i gruppspelet. Jag vågar inte ens tänka tanken egentligen, men man tänker ju lite så, säger Andreas Westh.

Nu väntar bronsmatch mot Kazakstan under söndagen.

– Just nu vill jag inte ens fundera på den. Den ska spelas, vi är idrottsmän och vi lär ta hem bronspengen, annars är det inget bra.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning