Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekholm tvåmålsskytt när Villa gick till final: "Liret är lite annorlunda här"

28 sekunder. Så lång tid tog det innan Villa hade tagit ledningen i semifinalen mot VSK.
– Roligt att få spela lite sådana här matcher, det har inte hört till vanligheterna förut, säger nyförvärvet Axel Ekholm efter avancemanget till final i Svenska cupen.

Annons

Axel Ekholm.

LÄS MER: Bandypuls liverapporterar från finaldagen i Svenska cupen

När Kungälv tvångsnedflyttades lämnade många av de tongivande spelarna laget. En av dem: Axel Ekholm, teknisk och skridskostark offensiv spelare.

Skillnaderna mellan att kämpa i botten och spela för en toppklubb?

Stora.

– Rollen här är väl ganska likadan, jag är på samma position och så. Men man får ju göra mer själv på ett annat sätt i Kungälv, där det är mer omställningsspel. Här blir man ingångsatt och det finns flera alternativ hela tiden. Liret är annorlunda, säger Axel Ekholm, som gav Villa ledningen i semifinalen mot VSK efter 28 sekunder.

– Det var sköj. De fipplade till det lite där, så jag tunnlade sista gubben och sen tunnel på Bergwall (Andreas, VSK-målvakten). Det var skönt att få sätta dit den där direkt, säger han.

TV: Se höjdpunkterna från semifinalen här

Villas superstart på matchen fortsatte två minuter efter Ekholms 1–0-mål. Då sköt lagkaptenen Martin Johansson 2–0 på hörna. På stopptid gjorde sedan Axel Ekholm sitt andra mål i matchen – 4–1 – ett läge han knappt kunde missa.

– Det var inte så svårt, bara stå på rätt ställe, säger han om serveringen på bortre stolpen från Daniel Andersson.

I den andra halvleken reducerade VSK till 2–4 på en hörna. Men Villas finalplats hemma i Sparbanken Lidköping Arena var aldrig i fara.

– Det är roligt att få spela lite sådana här matcher, det har inte hört till vanligheterna förut, säger Axel Ekholm.

LÄS ÄVEN: Hyllade superlöftet gjorde första A-lagsmålet i Villa: "Såg inte att den gick in"

Finalen spelas klockan 16 på söndagen. Villa ställs mot Sandviken som slog ut Bollnäs på morgonen.

– Det är en riktigt tuff match, vi får fortsätta trycka på det vi gjort innan liksom, en tät defensiv. Vi har släppt in fem mål på fyra matcher, så det är ett bra facit defensivt, säger Axel Ekholm.

MATCHFAKTA • SVENSKA CUPEN

Villa Lidköping–Västerås SK 4–2 (4–1)

Målen: 1–0 (1) Axel Ekholm, 2–0 (3) Martin Johansson, straff, 2–1 Patrik Sjöström, hörna, 3–1 (7) Christoffer Norin, hörna, 4–1 (30+1) Axel Ekholm, 4–2 (39) Patrik Sjöström, hörna.

Mer läsning