Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjolårets VM-skyttekung öser in mål även i år – stod för åtta nya mål i storsegern

I fjol vann Vitrysslands Andrey Kabanov hela VM:s skytteliga.
Mycket talar för att han kan göra det i år igen.
Mot Lettland svarade skyttekungen för hela åtta mål.

Annons

Vitryssland inledde VM med att besegra Norge med 7–5, i en match där 35-årige Andrey Kabanov svarade för fyra mål.

När Vitryssland på tisdagen spelade lagets andra match i VM fördubblade Kabanov den skörden, och svarade för hela åtta mål när Vitryssland fullkomligen förnedrade Lettland och vann med hela 18–2.

I VM i Chabarovsk i fjol vann vitryssen hela turneringens skytteliga, då efter att ha svarat för 15 mål. Nu har Kabanov, till vardags i Lokomotiv Orenburg, alltså öst in hela 12 mål på de två inledande matcherna, och mycket talar för att han även i år kan komma att titulera sig skyttekung. Även om det i sammanhanget såklart bör nämnas att målen kommer mot det betydligt beskedligare motståndet i grupp B.

Läs mer: Matchfakta från tisdagens matcher i VM

Efter de två inledande segrarna toppar nu Vitryssland grupp B. Behåller man den positionen får man i kvartsfinal möta det lag som slutar sist i grupp A, med största sannolikhet Finland eller Kazakstan.

I tisdagens andra VM-match tog Norge en gruvlig revansch för den inledande förlusten mot just Vitryssland. Norge vann enkelt och bekvämt mot USA med hela 7–0, efter att ha lett med 4–0 i halvtid.

Läs mer: Brobergs Fritiof Hagberg målskytt när Norge föll i VM-premiären

Norge spred ut målskyttet på sju olika spelare, där en av dessa var Brobergs Fritiof Hagberg. Då Hagberg även gjorde mål i VM-premiären innebär det att han nu har gjort två totalt i årets VM-turnering.

Senare på tisdagseftermiddagen spelas Sverige–Kazakstan och Ryssland–Finland.

Mer läsning