Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flodstam visade klass i blågult

/
  • Bollnässpelaren Philip Flodstam svarade för en stark insats i helgens landskamper mot Finland.

Sveriges P15-lag vann båda landskamperna mot Finland.
En spelare som lyftes fram av förbundskaptenen Göran Boström var Bollnäs mittfältare Philip Flodstam.
– Det gick bra för både mig och laget när vi väl kom in i det, säger 14-åringen om helgen i Västerås.

Annons

Två mål och fyra assist blev helgens facit för Philip Flodstam efter de båda mötena med Finland. Lördagens match blev en enkel historia som Sverige vann med 12–4, bland annat efter två mål av Oskar Westh.

På söndagen blev det också stora siffror, men först efter en del hårt jobb.

– Vi fick kämpa lite hårdare i dag, vi tog det för givet och trodde det skulle gå lätt och fick komma igen i andra halvlek efter ett snack om vad vi skulle göra, säger Philip, som gjorde ett mål och spelade fram till två när Sverige vände 2–3 till seger med 10–5.

Men någon chans att spela VM får inte Philip och övriga i P15-landslaget den här säsongen. Då åldersklasen spelar VM vart annat år så gäller det att pricka rätt.

– Jag var med och spelade i fjol, det var roligt att komma med som yngre. I år är det ett mellanår utan VM, så jag hade tur som var med redan ifjol, säger Philip.

Sverige slutade trea i mästerskapet efter hela 17–0 i bronsmatchen mot Ukraina. Då blev det två mål för Philip, som nu får ställa in sig på att avsluta säsongen i Bollnäs, men det är inte heller så illa. Han spelar med både P16- och P18-laget i Bollnäs, och i P16 är man redan klart för SM-slutspel.

– Vi går för guldet där, vi har ju bra spelarmaterial i laget och är starka på alla positioner. Man måste passa på att njuta av att spela bandy även nu och inte tänka så mycket på framtiden, även om man så klart hoppas vara en av dem som knackar på dörren till A-laget om fyra-fem år, säger Philip.

Övriga hälsingar i det svenska laget var Oskar Westh, Bollnäs, Anton Svensson och Oskar Karlsson, Edsbyn, samt Mathias Hallberg från Broberg.

Mer läsning