Måndag 22 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förälder attackerade tränare i P16-match: "Ett övertramp av Guds nåde"

/

Skandalscener utspelade sig under en P16-match på Idrottsparken i Ljusdal i tisdags.
Enligt uppgifter till Bandypuls skallades en av LBK-ledarna av en förälder.
– Jag tycker att det är beklagligt, säger Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson.

Annons

Det var i samband med en P16-match tidigare i veckan som det hela utspelade sig på Idrottsparken i Ljusdal. Enligt vittnesuppgifter till Bandypuls ska en uppretad förälder ha gått till angrepp mot en av Ljusdals tränare.

Ljusdals klubbchef Ola Bengtsson bekräftar incidenten, men vill inte uttala sig om det specifikt handlar om en skallning eller inte.

– Jag kan bekräfta att det har skett en incident på IP, som stämmer överens med uppgifterna som du har. Jag var inte där själv, så jag lägger ingen värdering i ordet skalla. Men han har gett sig på tränaren, det stämmer, säger Ola Bengtsson.

Exakt vad som har varit upprinnelsen till det hela är inte helt klart, men enligt uppgifter ska tränaren efter en ordväxling ha plockat av förälderns son från isen. I samband med det ska föräldern ha reagerat kraftfullt.

– Exakt vad som har sagts vet jag inte. Jag har pratat med både ledarna och föräldern och det tycks ha uttrycks ett antal saker som inte är så väl valda ord. Men exakt vad kan jag inte bekräfta. Men det som ledde fram till det här handlar inte bara om den här isolerade händelsen. Med det vill jag vara tydlig med att jag inte försvarar det som hände, det är ett övertramp av Guds nåde, säger Ola Bengtsson.

>>> Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

När han först fick höra talas om det inträffade var han inte helt säker på hur han skulle agera. Men när händelsen fick sjunka in växte det fram en handlingsplan, som klubben nu följer.

– Jag tycker att det är beklagligt. Det här är en sak som jag inte var förberedd på att hantera när jag tackade ja till det här uppdraget. Jag har faktiskt inte vetat exakt hur jag ska hantera det, men nu har det växt fram en plan där vi har kunnat jobba med ett antal åtgärder för att hantera den här situationen. Och det bygger på att barnen ska ta så lite skada som möjligt, det är högsta prio.

Lite mer konkret, exakt vilka åtgärder pratar vi om?

– Det har förekommit ett antal samtal, och det kommer att fortsätta att föras samtal för att se exakt vad det är som har lett fram till det här. Alldeles oavsett så är det aldrig okej, men det finns ändå en bakgrund och den ska inventeras och komma upp till ytan, säger Ola Bengtsson och fortsätter:

– Föräldern kommer att ta sitt ansvar och göra avbön till dom som har upplevt hans agerande som hotfullt. Jag har haft ett bra snack med föräldern, ledarna och även många andra föräldrar som har ringt. Planen är som sagt att hantera detta på ett sätt så att barnen tar så lite skada som möjligt.

Ljusdals BK har även varit i kontakt med bandyförbundet för att höra huruvida det finns några riktlinjer därifrån kring hur sådana här händelser bör hanteras.

– Man har till viss del policys för hur man ska hantera såna här saker. Men det är nu upp till klubben att hantera det och se till att barnen tar så lite skada som möjligt.

Kommer ni att göra en polisanmälan?

– Jag har bollat det vidare till styrelsen, det blir deras sak att avgöra om vi ska gå vidare med en polisanmälan.

Mer läsning