Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första namnen klara till Hellmyrs United – två veteraner gör comeback

Hellmyrs United är dragplåstret under ExTe Bandyhelg i Ljusdal 21-22 oktober. Nu har laget annonserat sina två första namn. En av bygdens stora söner återvänder hem och får sällskap av en riktig bandyveteran.

Annons

I slutet av september berättade Bandypuls om den nya bandyhelgen i Ljusdal och det nya laget Hellmyrs United. Vilka som skulle ingår i laget, ihopsatt av Bollnäs mittfältsess Per Hellmyrs, var inte klart då.

Nu har tre namn presenterats till vad som ser ut att bli ett riktigt all star-lag. I fredags skrev Ljusdals BK på sin hemsida att första spelaren att ansluta till laget var bandyveteranen och Edsbynprofilen Magnus "Kuben" Olsson.

Magnus

– När jag fick frågan om jag ville vara med i Hellmyrs United så var det självklart att tacka ja. Jag blev stolt över att få förfrågan och det var givet att ställa upp när Ljusdal ordnar en ny liten cup, säger "Kuben" Olsson till Ljusdals hemsida.

Magnus Olsson är den bandyspelare som gjort flest matcher på elitnivå i Sverige. Förra säsongen passerade han match 700 och han hann med ytterligare två innan säsongen var över. Men i år blir det inga matcher i Edsbyns färger.

LÄS MER: Magnus "Kuben" Olsson: "Spela för Bollnäs? Så mycket pengar finns inte"

– Nä, nä, nu har vi det bättre ställt på spelarsidan och att jag hoppade in och spelade åtta-tio matcher ifjol var på grund av alla skador vi hade då, säger han.

I stället blir det cupspel i Ljusdal tillsammans med den forne lagkamraten Per Hellmyrs. Med sig får de även en annan veteran. Under måndagen berättade Ljusdals BK att Stefan "Lillis" Jonsson återvänder till Ljusdal, 17 år efter att han spelade sin sista match i klubben.

– Det ska bli jätteskoj. Och jag tror nog att jag kan hänga med rätt bra, säger Jonsson till klubbens hemsida .

Stefan

Redan nu har alltså Hellmyrs United mer erfarenhet av bandyspel på elitnivå än många andra klubbar tillsammans. Jonsson är nämligen tvåa i statistiken över flest spelade elitmatcher – 670 stycken. Lägg där till sex SM-guld, fyra VM-guld och 107 landskamper.

Trots sina nyss fyllda 52 år, så fanns det ingen tvekan hos "Lillis" Jonsson när han fick frågan om att vara med i Hellmyrs United.

– Får man en inbjudan till bandymatch på IP i Ljusdal så finns det inte på kartan att tacka nej. Och det finns faktiskt dom som tycker att jag är rätt bra än idag, säger han.

Han hintar dessutom om att en annan spelare kan vara aktuell.

– Jag hörde att Andreas Westh var på gång till laget så jag får väl spela högerhalv då, säger "Lillis" Jonsson.

Den tredje spelaren presenterades även han under måndagen, och då kryddades Hellmyrs trupp med ännu mer rutin och offensiv spets.

Det handlar om Edsbysonen Hans-Elis Johansson, som under karriären svarade för hela 636 mål på 453 allsvenska matcher. Han står även noterad för 99 mål på 127 A-landskamper.

Mer läsning