Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt fokus på VM för Pizzoni Elfving – trots kaoset i Bajen: "Tänker inte på det"

/

Kaoset i Hammarby är bortkopplat.
Just nu finns bara VM för David Pizzoni Elfving.
– Jag kör landslaget nu, sedan löser sig andra grejer så småningom, säger han.

Annons

Hammarbys anfallare David Pizzoni Elfving var den stora skrällen när Svenne Olsson presenterade sin VM-trupp förra veckan. Från att inte ens ha varit uttagen i 25-mannatruppen var han plötsligt en av 18 spelare som under fredagen flög till Uljanovsk.

LÄS MER: Blodvite och ispåse på VM-träningen

Bandypuls träffade den fysiske profilliraren i Uppsala dagen innan avfärd. Med tankarna på det som komma skall ville han inte kommentera situationen i klubblaget och hur det påverkat VM-uppladdningen.

– Jag vet inte om det tjänar något till att säga det nu. Jag tänker inte på det på det sättet, nu är det bara landslaget som gäller. Sedan händer det saker hemma som också finns med, men nu fokuserar jag på landslaget, säger David Pizzoni Elfving, som hunnit hantera "chocken" efter uttagningen.

– Man får jättemycket energi när man får ett sådant besked, helt klart. Jag lever lite på det fortfarande, det kom så plötsligt. Det ska bli grymt kul att få uppleva det här VM:et.

David Pizzoni Elfving har kallats "joker" av såväl Svenne Olsson som medier sedan hans VM-biljett blev klar. När 30-åringen själv siar om jokerstämpeln tror han att det beror på flexibiliteten.

– Jag tror väl att jag är med för att jag är en fysisk spelare som visar mycket attityd och som kämpar för alla andra. I utgångspunkt kanske jag är mittfältare, men det känns som att jag är användbar på flera plan. Kanske är det så Svenne tänker genom att kalla mig joker, säger Hammarbys anfallsytter.

Just attityden känns som en stor del av dig på bandyplanen?

– Utan den hade jag nog inte kommit så långt, säger David Pizzoni Elfving med ett skratt.

LÄS MER: Svenne Olsson om truppen: "Det är inga dumskallar"

Men även vid sidan av isen kan han hetta till, Gustavsbergssonen som gör sin nionde säsong i Hammarby.

– Det kan brinna till i vardagen också, även om det är lättare att framkalla det i idrottens värld. Bandymässigt lever jag väldigt mycket på att ge allt. Det skapar en känsla i mig och andra och det är klart att det kan bli situationer kring det.

VM-uppladdningen i Sverige är över. Landslaget samlades i Uppsala på onsdagen och reste österut på fredagen. För David Pizzoni Elfving, som nu gör sitt andra världsmästerskap, har det varit betydande dagar.

– Det är jätteroligt att spela på träningar med så fruktansvärt bra fart. Det är ett härligt gäng, vi tjabbar och har roligt tillsammans, men framför allt känns det jätteroligt att spela med så bra bandyspelare, säger han.

LÄS MER: Finland ska hota Ryssland och Sverige: "Lockande"

Framledes, då? Sverige tränar i Uljanovsk på lördag och söndag inför VM-premiären mot Finland på måndagen.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot att spela matcher nästa vecka, säger David Pizzoni Elfving.

LÄS MER: Bandypuls liverapporterade från torsdagsträningen

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här

Mer läsning